"IZAĐI IZ AUTA I IDI KOD SVOJE MAJKE": Srbi otkrili kako su reagovali kad su saznali da ih ŽENA VARA, ovo su njihovi SAVETI
Foto: Shutterstock

NE VARAJU SAMO MUŠKARCI

"IZAĐI IZ AUTA I IDI KOD SVOJE MAJKE": Srbi otkrili kako su reagovali kad su saznali da ih ŽENA VARA, ovo su njihovi SAVETI

Žena -

Nakon preljube svako ima pravo da odluči kako želi da nastavi svoj život. Neki odu od te osobe i započnu novi život, a drugi ipak oproste i ostanu s partnerom. Tako se jedan Srbin obratio korisnicima Reddita s pitanjem o preljubi supruge: "Saznate da vas žena vara, šta radite u tom trenutku? Imate sve dokaze da vas vara, kako ćete postupiti?"

Završe sa psihičkim problemima

Jedan muškarac mu je opisao bratovljevu situaciju:

seks na poslu, prevara, preljuba
foto: Shutterstock

- Nisam oženjen i nisam se našao u takvoj situaciji, ali moj brat jeste i reći ću ti šta je on uradio i šta nikako ne bih preporučio nikome. Nikako ne treba ćutati i praštati, ko jednom to uradi, uradiće će ponovo. Sudbina je nekako htela da saznaš (bez očiglednosti da ona zna da ti znaš) i to bi trebalo da ti bude dovoljan znak da se skloniš od nekoga. Inače, da završim, brat je saznao preko njenog telefona koji mu je ona dala na pet sekundi kako bi video neke slike i stizale su poruke u tom trenutku. Da skratim, on je to njoj rekao, priznala mu je i on je to krio od svih ostalih zbog njenog ugleda i čega god. To je nešto što mu godinama nije dalo mira jer je malo reći da je bio dobar muž i da je život podredio njoj. Na kraju ga je sve to potpuno promenilo. Postao je drugi čovek dok se nije razveo (mi to nismo znali) i tek nakon godinu-dve nam je rekao kada je već bilo očigledno da nije normalna količina besa i nervoze koju ima u sebi jer je počeo da uništava ljude oko sebe jer ga ne razumeju. Čovek je sebe doveo do situacije da nije imao nikoga, koliko je bio težak i nepodnošljiv za običan razgovor, bio je sa svima u svađi u jednom periodu. Moje mišljenje je da je žena zeznula stvar time što više nikad nećeš moći da bude 100% siguran u nju, samo ćeš sebi uneti nervozu i paranoju. Lako je reći 'razvedi se', ali samo je na tebi kakav život želiš da živiš. Nadam se da mirno spavaš koliko je moguće i da će se ona raspasti malo kada shvati da znaš. Isto tako bih se nadao da ćeš se ti raspasti pred njom ako bi ona saznala da je varaš. Glavu gore, jednostavno neki ljudi nam sami pokažu da nisu vredni. Ne mogu to da kažem jer ne znam ni nju ni tebe, ali da je izgubila na vrednosti, definitivno jeste.

seks na poslu, prevara, preljubnik, preljubnici
foto: Shutterstock

- Prvo rešiš sam sa sobom da li želiš razvod ili bi možda iz nekog razloga oprostio to i nastavio dalje. Ako se odlučiš za drugu opciju, znaj da nećeš imati mira, izludećeš sebe polako, ali sigurno, sumnjaćeš u sve što ona radi i priča. Ako se odlučiš za prvu opciju, središ sve kao što je neko rekao, imovinu, račune, dokumenta i ostale stvari, u tajnosti. Kad dođe vreme, odvedeš je na večeru i kažeš joj sve što imaš, da je njoj ostalo samo da potpiše papire za razvod. Zahvališ se, platiš račun i samo odeš kao najveći gospodin. Ne znam da li kod vas važi ono da advokat ne može zastupati nju ako si ti prethodno bio kod njega na konsultacijama ili šta već, ako je tako i kod nas, onda kao bonus razgovaraš sa svim malo boljim advokatima u gradu - poručio mu je drugi.

Treba tiho napustiti suprugu

Neki su mu savetovali da je napusti:

- Skupi sve svoje stvari koje imaš i idi. Ako imate zajednički račun, prebaci svoju polovinu na sebe, prvo reši sva bitna dokumenta, stavi ih negde na sigurno. Onda advokatu priloži dokaze, prebaci se kod porodice ili negde dalje i čekaj razvod. Poenta je da ne sme da zna da znaš jer može da nastane haos. Za to vreme sredi svoj život i imovinu, da imaš neku sigurnost kad dođe taj trenutak.

prevara
foto: Shutterstock

Na to se nadovezao drugi:

- Ne bi trebao izlaziti iz svog stana. Zašto bi se on selio ako već ona njega vara - a ovaj mu je odgovorio: - Zbog sebe, ne zbog nje, da se skloni od nje i bude među prijateljima dok se taj deo ne reši.

- Imaš seks zadnji put s njom, daš joj 10 evra i pitaš kad ima termin sutra. Zatim je oteraš u tri lepe - poručio mu je jedan Srbin.

Nastavili bi da žive s njom

Neki su rekli da bi u takvoj situaciji nastavili da žive sa ženom:

- Pravim se da ništa ne znam dok potajno za to vreme gradim najpovoljniji život za nastavak. Nikakva osveta, nikakvi razgovori, pružio bih ruku za sve lepe trenutke, za predivnu devojčicu i idemo da vidimo kako da ti i ja više ne delimo isti krevet i da nam ćerka izraste sa što više ljubavi u normalnu i zdravu osobu.

veza, prevara
foto: Profimedia

Ko jednom prevari, opet će

- Video sam devojku s drugim tipom i onda me molila da se pomirimo, rekla je da nije ništa imala s njim, ja joj oprostim, a ona me posle par dana šutne, pa se pomirimo, da bi nakon mesec dana ona mene opet šutnula. Onda me posle 10-ak dana opet jurila, ali nisam hteo ništa više da imam s njom. Poruka je da je boli briga za tebe, šutiraj to odmah da ne bi ispao rogonja ponovo. Ko te voli i ceni, nema šanse da te vara, pogotovo kad imate i dete, boleština teška - ispričao mu je svoju priču jedan.

Velika većina se složila da ko jednom prevari, opet će to uraditi:

- Ništa, pozdraviš se s njom i odeš svojim putem. Nema tu ništa od svađe, ni od razgovora ni od dogovora, ništa. Jednom prevaren, uvek prevaren, vreme je da produžiš, prijatelju.

žena, par, tužna, muškarac, veza, prevara
foto: Profimedia

- Ja sam ostavio svoju ženu kad sam saznao da joj se na poslu udvara neki majmun i kupuje joj poklone, a ona je ćutala o tome. Kad bih je odvezao na posao i uveče došao po nju, nikad ne bi iznela cveće i parfeme koje je dobijala, već je krila tamo gde joj radna odeća stoji. Radila je u uglednoj poslastičarnici. To mi je bio dovoljan znak da kažem da je kraj, iako smo dve godine bili u braku bez dece. Slučajno sam saznao jedno veče dok sam je čekao u autu da se presvuče. Njena kolegica je izašla pre nje, a koju slučajno znam od pre jer je iz istog kraja gde sam odrastao, ona mi je prišla i rekla "samo da znaš tvoja draga…." Kad je moja žena izašla i sela u auto, ćutala je, a kad sam je pitao ima li nešto da mi kaže, ona je bila uporna da nema ništa. To je pobudilo sumnju da je ozbiljna situacija jer da je bezazleno, ona bi sama rekla "evo, neko cveće ili poklon od nekog dosadnjakovića", ne bi krila od mene. Za deset minuta sam joj rekao da izađe iz auta i ode kod svoje majke ili gde već želi, nije mogla da veruje šta ju je snašlo. Samo da kažem još ovo - da sam je voleo više nego sebe i bilo koga jer će verovatno neko pomisliti kako to nije bio ozbiljan brak, ali ja sam jednostavno takav, čim doživim takvu izdaju od nekoga koga toliko volim, to odmah sečem u korenu, ma koliko meni teško bilo - objasnio je jedan.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track