LEKAR OTKRIO DA JE OVO JEDINI HLEB KOJI MOŽE DA SE JEDE DO MILE VOLJE BEZ GOJENJA: Svi poludeli za receptom jer nema 1 sastojak!
Foto: Shutterstock

vredi probati

LEKAR OTKRIO DA JE OVO JEDINI HLEB KOJI MOŽE DA SE JEDE DO MILE VOLJE BEZ GOJENJA: Svi poludeli za receptom jer nema 1 sastojak!

Žena -

Kardiolog Stiven Gandrij iz Nebraske, autor knjige „Paradoks biljaka“, kaže da postoji samo jedan tip hleba koji zaista možete da jedete bez griže savesti.

Dr Gandri nazvao ga je „zamalo hleb“, i ne sadrži soju, kvasac niti gluten. A zapravo izgleda kao hleb!

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Od čega se zapravo sastoji?

Od belanaca, bademovog brašna, kokosovog ulja, kokosovog brašna, brašna slatkog krompira, brašna od lešnika, putera od badema i još par sitnica. Jedno parče po njegovom receptu ima 90 kalorija.

Naravno, dr Gandri je pokrenuo i proizvodnju pa ceo recept ne želi da otkrije. Ali, budući da je i sam rekao da je inspiracija za hleb potekla od paleo ishrane koja obiluje receptima za hleb od sličnih sastojaka, i vi možete da napravite neku od svojih verzija zdravog „zamalo hleba“. Mi smo izabrali jedan od trenutno najpopularnijih na internetu, a vi možete da istražujete varijacije na temu.

RECEPT:

2 šolje bademovog brašna

1/3 čaše + 1 kašika mlevenog lana

1 kašičica zrna celog lana

1/2 kašičice soli

1 kašičica sode bikarbone

1/2 šolje gustina

6 kašika putera

4 jaja

1 kašičica jabukovog sirćeta

1/2 čaše grčkog jogurta

POSTUPAK:

U velikoj činiji pomešajte sve praškaste sastojke i lan. U tiganju otopite puter i ostavite da se prohladi na pet minuta. Pomešajte otopljeni puter sa jajima, sirćetom i jogurtom.

Gumenom špatulom nežno pomešajte vlažne i suve sastojke dok ne dobijete brašno. Pazite da ne preterate sa mešanjem jer će onda postati pregusto i uljano. Sipajte u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Po želji pospite sa još malo lana.

Pecite na 175 stepeni oko 25 minuta (proveravajte čačkalicom da budete sigurni kada je gotovo). Pustite hleb da se prohladi u rerni, potom isecite tanke kriške i poslužite.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track