TOM KRUZ IMA BIZARNI USLOV ZA FILMSKE UGOVORE: Neobična klauzula svima zabranjuje jednu veoma POSEBNU stvar!
Foto: PAP / Avalon / Profimedia

ko bi rekao

TOM KRUZ IMA BIZARNI USLOV ZA FILMSKE UGOVORE: Neobična klauzula svima zabranjuje jednu veoma POSEBNU stvar!

Pop kultura -

Američki glumac Tom Kruz u svim svojim ugovorima koje je sklapao pri snimanju filmova imao je ugrađenu jednu neuobičajenu klauzulu, a to je da se njegov lik ne sme da se koristi ni u kom obliku u komercijalne svrhe.

Kejt Midlton, Tom Kruz
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Tom je jedan od najplaćenijih glumaca sveta i pojavio se u brojnim akcionim filmovima, poput "War of the Worlds", "Mission Impossible", "Top Gun", "Minority Report", "Edge of Tomorrow", od koji su neki bili veliki hitovi, ali on svejedno nije dozvolio komercijalizaciju svog lika.

Na primer, on nije dozvolio upotrebu svog lica čak ni za videoigre "Mission Impossible", "War of the Worlds" i "Minority Report", pa je izgled glavnog lika u igrama bio potpuno drugačiji, što je mnoge fanove razočaralo. Nadalje, ne može da se kupi čak ni akciona figurica niti bilo kakva druga službena memorabilija ili igračka s njegovim likom, što mnogim kolekcionarima verovatno zadaje glavobolje.

Tom Kruz, Top Gan
foto: Profimedia

Kruza su čak pitali zašto ne dozvoljava korištenje svog lika u komercijalne svrhe jer bi mu to takođe donelo zaradu, ali na to pitanje nikada nije odgovorio. Svakako, verovatno se može pronaći ponešto robe ili kolekcionarskih stvari sa njegovim licem, ali ništa od toga nije licencirano niti je službeni "merch" nekog njegovog filma.

(Kurir.rs/Index.hr)

Bonus video:

00:52

POZNATI GLUMAC TUŽAN ZBOG ODLASKA KOLEGA: Bili su sa nama od prve epozode i bilo smo kao porodica SVE JE JAKO ČUDNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track