KAKO SE PRAVILNO PERU PATIKE?! Ako ovakve cipele gurnete u MAŠINU ZA VEŠ napravićete sebi problem: Ovo su korisni saveti!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

KAKO SE PRAVILNO PERU PATIKE?! Ako ovakve cipele gurnete u MAŠINU ZA VEŠ napravićete sebi problem: Ovo su korisni saveti!

Žena -

Kožne i antilop patike ne mogu se prati u mašini za pranje veša, jer postoji veliki rizik od oštećenja. Ali cipele od platna, pamuka ili teksasa nisu problem.

Prvo morate ukloniti pertle sa obe patike i, ako je potrebno, uloške. Zatim četkom za cipele uklonite prljavštinu, blato, lišće i sve ostalo. Nakon toga stavite patike u mašinu za veš, u jastučnicu ili u kesu za delikatan veš.

veš, mašina za veš, pranje, pranje veša
foto: Profimedia

Savet - nikada ih ne perite same jer će jako udarati u bubanj, već dodajte dva-tri peškira. Kako biste bili sigurni da se patike neće oštetiti, možete koristiti i kesu za pranje patika.

Ove poliesterske kese će ih zaštititi. Kada perete patike u mašini za pranje veša, ona mora biti podešena na program za delikatan veš, na niskoj temperaturi (preporučuje se 30 stepeni), piše LifeHack.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:48

GLOSSY LIČNO Saša Kapor: U braku sam sa pravom HOLIVUDSKOM ZVEZDOM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track