OVE GREŠKE KOD PRANJA BRUSHALTERA SVE ŽENE PRAVE: Ovo je JEDINI ISPRAVAN način da ga održavate, a evo kako se PRAVILNO OBLAČI
Foto: Profimedia

KORISNO

OVE GREŠKE KOD PRANJA BRUSHALTERA SVE ŽENE PRAVE: Ovo je JEDINI ISPRAVAN način da ga održavate, a evo kako se PRAVILNO OBLAČI

Žena -

Mersi Smit, radnica u radnji poznatog brenda za donji veš, rekla je da žene godinama peru brushaltere na pogrešan način i pritom ih uništavaju. Takođe, ujedno je i objasnila koji je ispravan način pranja ovog donjeg veša.

Prema njenim rečima, brushaltere ne smete stavljati u veš mašinu jer će se tako rastegnuti i pre će vam trebati novi.

- Životni vek brushaltera je od šest do devet meseci, ali koliko dugo će trajati zavisi od toga koliko ih često nosite i perete. Najbolje je brushaltere prati ručno jer će to pomoći u očuvanju veka trajanja i sprečiti njegovo rastezanje. Ne preporučuje se stavljanje brushaltera u mašinu za veš - objasnila je.

Brushalter, grudnjak
foto: Profimedia

- Često nam naši kupci kažu da peru brushaltere pod tušem, a ova metoda pranja je dobra i samo treba da se setite da ih nakon toga ostavite da se osuše na vazduhu jer toplina iz sušilice za veš ili radijatora takođe može da ošteti brushalter - dodala je.

Umesto da brushaltere stavljate u mašinu, Mersi kaže da bi uvek trebalo da ih perete ručno, a ako vam je to naporno, možete da ih perete pod tušem dok se i vi tuširate.

Mersi je rekla da mnogo njenih klijentkinja pere svoje brushaltere pod tušem, zatim ih nasapunaju gelom za tuširanje i dobro ih isperu i okače da se osuše.

domaćica, kuća, Kućni Poslovi, kuvanje, Usisavanje, Pranje Veša, Veš Mašina, bojler
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Ne savetujem da nosite deterdžent sa sobom pod tuš, a gel za tuširanje je manje abrazivno sredstvo, što odgovara brushalterima - kaže.

Što se tiče toga koliko često treba da perete brushalter, to zavisi isključivo od vas, ali stručnjaci predlažu pranje nakon svakih nekoliko nošenja. Tvrde da ih, ako ih pravilno i pažljivo perete ručno, ne bi trebalo da ih oštetite.

Koliko često perete brushaltere takođe zavisi od perioda tokom godine, pa ćete, na primer, morati češće da ih perete leti jer vam je vruće i više se znojite, a manje tokom hladnijih zimskih meseci.

brushalter
foto: Profimedia

Objasnila je i da mnoge žene pogrešno oblače brushaltere, što dovodi do njihovog oštećenja. Naime, ako stavite pravu stranu brushaltera prvo na leđa i zatim okrenete korpe napred, to može da savije i ošteti korpu i rastegnue brushalter.

Umesto toga, kaže da bi se trebalo "uvući" u brushalter preko naramenica, zakačiti ga oko leđa i namestiti korpe spreda, pre nego što podignemo naramenice, piše Mirror.

(Kurir.rs/ Mirror)

Bonus video:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track