KOLIKO PUTA DNEVNO MUŠKARCIMA PORASTE ALATKA? Doktorka se oglasila i otkrila brojku od koje se VRTI U GLAVI: Da li je i vama tako?
Foto: Profimedia

uf, mnogo je to

KOLIKO PUTA DNEVNO MUŠKARCIMA PORASTE ALATKA? Doktorka se oglasila i otkrila brojku od koje se VRTI U GLAVI: Da li je i vama tako?

Žena -

Veruje da muškarci imaju jači libido od žena, pa samim tim i da im je mnogo manje potrebno da dožive uzbuđenje. Ponekad je dovoljna samo neka "bezobrazna" slika da osete trnce "tamo dole", nekada je uzrok samo pogled na zgodnu ženu, a nije retkost ni da ih erotski tekst uzbudi... I kad se svi ti "podsticaju" saberu, da li je moguće proceniti koliko puta u proseku u toku dana muškarac doživi erekciju?

Ovim pitanjem bavili su se mnogi stručnjaci za intimne odnose, a i laici imaju svoje teorije... Pa tako je u jednoj britanskoj emisiji je voditelj, analizirajući odnose ljubavnog para iz popularnog rijalitija, zaključio da jači pol bar 40 puta dnevno doživi erekciju.

penis
foto: Profimedia

Prema dr Hani Patel, prosek je negde između šest i 10 puta dnevno.

- U proseku, muškarci će doživeti punu erekciju između tri do pet puta tokom noćnog sna - kaže dr Patel i dodaje se:

- A ova brojka se udvostručuje tokom dana.

Međutim, doktorka ističe i da broj u potpunosti zavisi od pojedinca:

- Broj se razlikuje od muškarca do muškarca. Kao i kad je reč o svim ostalim telesnim funkcijama, ne postoji jedinstven broj za sve, tako da ne postoji 'normalna' količina erekcije koju bi muškarci trebalo da dožive u jednom danu. To se razlikuje na dnevnoj bazi, i od čoveka do čoveka u zavisnosti od starosti, nivoa hormona i načina života. Pušenje, alkohol i nedostatak kvalitetnog sna mogu da smanje broj erekcija koje pojedinac doživi tokom perioda od 24 sata.

Doktorka kaže i da tuđe brojke ne treba da zabrinjavaju pripadnike jačeg pola.

penis, loš seks, problemi, muškarac, seks
foto: Profimedia

- Nemojte da se upoređujete sa drugima ili da se mnogo oslanjate na priče na društvenim mrežama o tome šta se smatra normalnim, jer na internetu ima mnogo dezinformacija o intimnom zdravlju - kaže dr Patel.

Dr Hani napominje i da o erekcijama treba da brinete samo ako je došlo do značajnih promena.

- Ako osećate da erekcija nije tako intenzivna, da ne traje dovoljno dugo ili da imate problema sa ejakulacijom, razmislite o poseti lekaru - savetuje dr Patel.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja