NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE U PEKARAMA: Od njega će biti SOČNA I MEKA KAO DUŠA, a priprema je LAKŠA nego što mislite
Foto: Profimedia

JEDNOSTAVNO, A UKUSNO

NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KOJI KORISTE U PEKARAMA: Od njega će biti SOČNA I MEKA KAO DUŠA, a priprema je LAKŠA nego što mislite

Žena -

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

SASTOJCI:

  • 8 kašika brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
pita
foto: Printscreen/Bakina Kuhinja

PRIPREMA:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track