PONOSIM SE SVOJIM DLAKAMA NA LICU, ONE ME ČINE LEPŠOM: Slikom svojih BRKOVA napravila HAOS na mrežama, a OVO je razlog (FOTO)
Džoana Keni, Foto: Instagram/joannajkenny

ne stidi se

PONOSIM SE SVOJIM DLAKAMA NA LICU, ONE ME ČINE LEPŠOM: Slikom svojih BRKOVA napravila HAOS na mrežama, a OVO je razlog (FOTO)

Žena -

Mnoge žene redovno depiliraju noge, nausnice, briju pazuh, međutim sve je više i onih žena koje se time zapravo ne opterećuju. One se trude da normalizuju nešto što bi zapravo i trebalo da bude normalno.

Kada je reč o dlakama na licu, čini nam se kako je ova tema nekako i dalje tabu. Nepočupane obrve su okej, ali kada se radi o maljama na nausnicama, tu često čujemo komentare tipa "Alo obrij te brkove". "Brkata", "Ima brkove kao Kraljević Marko"...

Džoana Keni
foto: Instagram/joannajkenny

Među ženama kojima dlake ne predstavljaju nikakav problem, nego se čak i ponose njima, jeste influenserka Džoana Keni, koja je izazvala bes ali i veliki broj komentara slikom na kojoj pozira sa dlakama na licu.

Ona je pre nekoliko meseci napravila pometnju na mrežama kada je žene pozvala da pokažu lice bez šminke i bez filtera, a njena borba i dalje traje. Redovno šeruje slike na kojima pozira sa dlakama na licu, telu, bubuljicama... sve ono sa či se svaka od nas svakodnevno susreće.

Džoana ponosno nosi svoje tamne malje. Jednom prilikom je na usnama nosila tamno crveni karmin, dok je na brkove nanela maskaru.

"Stidljivo bih koristila sve što bi mi došlo pod ruku kako bi uklonila malje. Ali kad su mi se akne upalile, većina metoda uklanjanja dlaka bila je sve neprijatnija", napisala je.

I dok se u poslednjih godinu dana moja koža uglavnom pročistila, nisam ponovno počela da uklanjam dlake na licu. Kako sam prirodno svetlokosa, svesna sam da moje žućkaste dlačice nisu toliko primetne kao one kod mojih prijateljica brineta. Ali i ja još uvek povremeno dobijem razne negativne komentare koji ističu da imam brkove!", dodala je.

"Dakle, ovo sam ja dok dlake na licu prikazujem normalnim svakome ko je odrastao verujući da se toga treba stideti", a fotografija je izazvala pravu buru na mrežama.

Džoana inače svoju platformu uglavnom koristi kako bi istakla svoje stavove o dlakama na licu. Takođe je napravila i spisak razloga zbog kojih je dlake čine lepom i smatra da žene ne bi trebalo da se opterećuju klasičnim standardima lepote.

(Kurir.rs/Wanted)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track