ONI KOJI ŽELE DA SMRŠAJU PRAVE OVE GREŠKE: Razmišljamo o hrani i treningu, a zaboravljamo na OVA 3 PIĆA koja su NAJGORA za liniju!
Foto: Profimedia / Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy /

treba misliti i na to

ONI KOJI ŽELE DA SMRŠAJU PRAVE OVE GREŠKE: Razmišljamo o hrani i treningu, a zaboravljamo na OVA 3 PIĆA koja su NAJGORA za liniju!

Žena -

Leto samo što nije stiglo, a oni koji su se uhvatili u koštac sa viškom kilograma, uveliko su na posebnim režimima ishrane, dijetama i vode računa o kalorijama kako bi bili spremni za plažu i kupaći.

Međutim, dešava se da, i nakon što se iz jelovnika izbace kako ugljeni hidrati, tako i kalorije, nekako i dalje se ne vide rezultati. Prema rečima doktora Majkla Moslija, problem bi mogao da se sakrije u najčešćim i neprimetnim greškama.

Struk, Obim Struka, Mršavljenje
foto: Profimedia

Stručnjak za ishranu kaže da mnogi od nas i ne razmišljaju o piću koje svakodnevno konzumira. Čini se da obična kafa ne može da poremeti dijetu i naš cilj ka idealnoj liniji, ali baš naprotiv - itekako utiče na njih. Pored kafe alkohol i voćni sokovi takođe sadrže dosta kalorija.

- Ako se hranite zdravo, redovno vežbate i vodite računa o svom zdravlju, a težina vam se ne menja, postoji debeo razlog za to. Kafa, alkohol i voćni sokovi utiču na vaš proces mršavljenja - dodaje dr Majkl.

Takođe, otkriva i idealno rešenje za to. Kada je u pitanju kafa, i dalje biste mogli da uživate u dozi kofeina ako visokokaloričnu kafu sa mlekom (late ili kapućino) zamenite za domaću kafu ili čak neku vrstu biljnog čaja.

Espreso, Kafa, Plastična kašičica, plastična kašika
foto: Shutterstock

- Alkohol je takođe nešto čemu treba pristupati sa oprezom jer mnogi često zaboravljaju koliko može biti bogat i kalorijama i ugljenim hidratima. Dokazi su jasni - alkohol vas čini debelima. Pored uticaja kalorija iz alkoholnih pića, izbori hrane dok pijete i sledećeg dana predstavljaju značajne i potencijalno opasne po život zdravstvene probleme - otkriva doktor za kraj.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:06

LAVLJA DIJETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track