ALEKSANDRA RADI U DUBAIJU KAO STJUARDESA I NEĆETE VEROVATI KOLIKO ZARAĐUJE: "Šef mi plaća KIRIJU i RAČUNE"!
Foto: Printscreen/Instgaram/alexandracosoff

ispovest

ALEKSANDRA RADI U DUBAIJU KAO STJUARDESA I NEĆETE VEROVATI KOLIKO ZARAĐUJE: "Šef mi plaća KIRIJU i RAČUNE"!

Žena -

Da li je posao stjuardese zaista onaj iz snova? To je otkrila Aleksandra Kosof iz Australije, koja je radi za avio-kompaniju u Dubaiju. Ona je ispričala koliko zarađuje godišnje, ali i koje sve pogodnosti van plate ima.

Niame, 33-godišnja Aleksandra kaže da dobija mnogo više od osnovne plate za početnike, koja iznosi 60.000 dolara godišnje. Što više napredujete i što ste duže u poslu, srazmerno s tim i plata raste, a Aleksandra je u kompaniji deset godina.

stjuardesa
foto: Profimedia

Ona takođe ima potpunu medicinsku i stomatološku zaštitu, kao i pogodnosti kao što su prevoz i pranje veša koje obezbeđuje kompanija. Plaćeni su joj i stan i računi i to znači da celu svoju platu troši na uživanje tokom putovanja po svetu.

Njena osnovna mesečna plata je oko 1.800 dolara, ali dobija i dodatnih 26 dolara za svaki sat koji leti. U proseku leti 80 do 100 sati mesečno. To znači da mesečno ima oko 5.000 dolara ako leti u ekonomskoj klasi, a i više kada radi u prvoj i poslovnoj klasi, i to na papiru jer joj je plata oslobođena poreza.

stjuardesa
foto: Profimedia

I kako prenosi Daily mail, ona dobija minimalno oko 60.000 dolara godišnje, a uz to ne daje ništa za osnovne životne troškove jer joj je sve – obezbeđeno.

„Živim u svom stanu. Možete ili dobiti smeštaj koji obezbeđuje kompanija ili se odlučiti za naknadu za smeštaj. Imala sam sreće. Ovo je najbolji period mog života“, ističe ona.

Stjuardesa
foto: Profimedia

Ova nekadašnja šminkerka je dodala da sada živi svoj život iz snova i da ima neverovatne mogućnosti i privilegiju da bude deo svetskog krema.

„Naučila sam toliko o svetu, drugim kulturama, a takođe i o sebi – a najbolje od svega je što steknete neverovatne prijatelje na tom putu“, rekla je ona.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

01:20

PUTNICI U AVIONU NISU BILI SVESNI DA GLEDAJU PREDSTAVU: Šok na BG aerodromu, stjuardesa držala FILOZOFSKO predavanje 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track