OVO JE ISTINA O DADILJAMA BOGATAŠA: Živim s poslodavcima u kući i evo kako izgleda moj dan, a jedna stvar mi je STROGO ZABRANJENA
Foto: Printscreen Tiktok

nije moguće

OVO JE ISTINA O DADILJAMA BOGATAŠA: Živim s poslodavcima u kući i evo kako izgleda moj dan, a jedna stvar mi je STROGO ZABRANJENA

Žena -

Evelin Singleton (23), počela je da radi kao dadilja za imućnu porodicu prošle jeseni. Čuvala je njihovog sina Džejkoba tokom njihovog odmora i to je objavila na društvenim mrežama.

- Vatreno krštenje je najbolji način da opišem svoje rane dane kao dadilje s punim radnim vremenom. Prošlog septembra sam primila poruku od žene koja će postati moj poslodavac. Džejkobova mama mi je rekla da je u početku privukao moj profil jer se zapravo fokusirao na to ko sam ja kao osoba, nije bilo samo nabrajanja mog iskustva kao dadilje - kaže Evelin.

Kada u svoj dom pozovete nekoga ko će se brinuti o vašem detetu, dodaje, želite da to bude tip osobe kojoj možete da verujete da će vam poslužiti kao uzor, pa je Evelin bilo važno da ide dalje od jednostavnog nabrajanja prethodnog radnog iskustva i da podeli interese i strasti.

Nakon što se povezala s njima na veb stranici, sat vremena su telefonski razgovarali. Bilo joj je jasno da porodica traži nekoga ko je voljan da igra aktivnu ulogu u dečakovom životu, a ne samo da ga čuva.

- Pitali su me koje razvojne aktivnosti planiram i kako bih pratila njegove razvojne prekretnice. Nakon tog poziva usledio je videopoziv, koji je doveo do ponude za posao - kaže dadilja.

Porodica mesec dana živi u Nentaketu u Masačusetsu, ali ostatak godine su u Nešvilu.

Nakon što je diplomirala na Univerzitetu Južne Karoline 2021, Evelin se preselila u Nešvil zbog posla u jednoj firmi i shvatila da nije stvorena za korporativni život pa je nakon šest meseci dala otkaz.

- Radila sam kao dadilja tokom leta, ali ovo je bilo moje prvo radno mesto. Prema našem dogovoru, čuvala bih Džejkoba radnim danom od 9 do 17 sati, s dodatnih pet sati fleksibilnog vremena nedeljno koje se može koristiti za stvari poput večernjih sastanaka - ispričala je.

Njene dužnosti uključuju brigu o Džejkobu, kuvanje za njega i pranje veša, a plaćena je i za prekovremeni rad.

- Bila sam uzbuđena zbog prilike, ali i nervozna. Uprkos tome što sam čeprkala po internetu kako bih saznala više o porodici, bili su stranci i nisam bila sigurna da ćemo se povezati. Na kraju sam shvatila da ako stvari ne budu išle dobro, uvek mogu da dam otkaz - dodaje Evelin.

Dve nedelje nakon što je što je primila ponudu, odletela je u Nantaket, srela Džejkobovu mamu na aerodromu i odvezla se do njih.

- Dobila sam svoju spavaću sobu opremljenu bračnim krevetom, kupatilom i garderobom. Uz to, sve moje namirnice i predmeti za ličnu negu su zbrinuti. Džejkobovi roditelji oduvek su imali stav "Što je naše, to je i tvoje", dopuštajući mi pristup njihovim automobilima i biciklima i čak upućujući otvoreni poziv da im se pridružim na obrocima i aktivnostima u moje slobodne dane. Nikada nema pritiska da im se pridružim, ali ja to često činim jer se iskreno slažemo i uživamo u društvu - priznaje devojka.

Kad su prvi put stigli u Nentaket, bili su samo ona, Džejkob i njegova mama. Džejkobov tata još je privodio kraju posao u Dalasu, gde su živeli pre preseljenja u Nešvil. Svake noći nakon što bi Džejkob otišao u krevet, njegova mama i ona bi sele i zajedno gledale TV.

- Kada živite pod istim krovom kao i vaši poslodavci, postoji stalni izazov balansiranja ličnog i profesionalnog - kaže ona i dodaje kako poznavanje sopstvene vrednosti i uzajamno poštovanje je ključno kako bi stvari funkcionisale.

Još jedan ključni element za osiguravanje glatkog radnog odnosa je održavanje strogo utvrđenog rasporeda.

- Džejkob dobro spava i često spava 12 sati noću, budi se oko 7 ujutro. Iako zvanično počinjem da radim tek u 9 ujutru, obično doručkujem s njim i njegovom porodicom oko 8 ujutru. Džejkobova mama daje mi potpunu slobodu u pogledu toga kako Džejkob i ja provodimo vreme, a ja imam opsežnu listu zabavnih aktivnosti koje radimo. Svaki dan radimo jednu aktivnost pre ručka, a drugu popodne nakon njegovog spavanja. Ponekad se uputimo na plažu ili odemo na lokalno vežbalište i udaramo loptice za golf, dok drugim danima posećujemo sklonište za životinje i tamo se igramo sa psima ili idemo u muzej - priča Evelin.

Letenje je takođe deo njenog posla, jer Džejkobova porodica uživa u putovanjima.

- U nekoliko navrata leteli smo privatnim avionima unajmljenim za taj dan. Jedno od mojih najdražih sećanja bilo je kada smo unajmili avion koji nas je povezao iz Vest Palm Biča u Ki Vest na ručak, a zatim smo se vratili na vreme za večeru u "The Breakers", luksuzno odmaralište - ispričala je.

U Nentaketu, vikendima kad je slobodna, ide na plažu, uzima auto i ide u kupovinu ili se druži s novim prijateljima koje je stekla na društvenim mrežama.

- Jednog kišnog dana dok sam sedela kući sa porodicom, Džejkobov tata je predložio da objavim o svojim avanturama sa Džejkobom na društvenim mrežama. Našalio se da je Džejkob tako slatka beba da bi ga trebalo proslaviti. Takođe mislim da je Džejkobov tata osetio da žudim za nečim što ću raditi uz posao dadilje i da moram pronaći drugi odljev svoje energije. Njegova me ideja odmah zaokupila. Volim društvene medije i već sam stekla naviku da redovno dokumentujem naše zajedničko vreme i šaljem fotografije Džejkobovim roditeljima, pa je objavljivanje sadržaja na internetu bio prirodni nastavak toga - objašnjava dadilja.

Postavili su pravila u smislu onoga što je zabranjeno, poput adresa, određenih imena, registarskih oznaka ili bilo čega što je povezano sa Džejkobovim tatom ili njegovom karijerom. Pre nego bilo što objavi, uvek roditeljima pošalje nacrt kako bi bila sigurna da im sadržaj odgovara.

- Nikada nije bilo problema. Otkako sam počela da objavljujem snimke, ljudi spuštaju prozore na autu kad prolaze kraj nas na putu u i govore "Hej, nisi li ti dadilja sa TikToka?" što me uvek oduševi. Takođe smo imali dečje brendove koji su nam se javili u vezi s potencijalnim partnerstvima - ističe Evelin.

Još uvek dogovara detalje, ali postotak bilo koje zarade ostvarene od takvog posla odvojiće za Džejkobovu budućnost. A i ona će dobiti postotak, prenosi Insider.

- Što se tiče moje sopstvene budućnosti, nikad mi nije bila namera da budem profesionalna dadilja. Čuvam Džejkoba u Nešvilu sad kad smo se vratili iz Nentaketa ali budući da je krenuo u vrtić, odlučila sam da pređem na skraćeno radno vreme kako bih mogla da počnem sa planovima za sledeću priliku. I Džejkob će uskoro postati stariji brat, a mi smo spremni i čekamo dolazak njegovog brata ili sestre. Već sam napravila drugi nalog na društvenim mrežama za bebu - kaže dadilja, prenosi 24sata.hr.

U međuvemenu, Džejkob je postao stariji brat, ali nigde nije otkriven pol bebe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:59

DECA NAM U SREDNJU ŠKOLU DOĐU SAGORELA Šćepanović: Roditelji ih pritiskaju, gubitak autoriteta u kući SVALJUJU NA NASTAVNIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track