JA SAM SAMA SEBI BLIZNAKINJA I OVAKO IZGLEDA MOJ ŽIVOT: Evo kako sam saznala da imam REDAK POREMEĆAJ i kako do toga dolazi
Foto: Printscreen/Instagram

SAD PROMOVIŠE RAZLIČITOSTI

JA SAM SAMA SEBI BLIZNAKINJA I OVAKO IZGLEDA MOJ ŽIVOT: Evo kako sam saznala da imam REDAK POREMEĆAJ i kako do toga dolazi

Žena -

Blizanci se često osećaju kao da imaju posebnu vezu, ali veza jedne žene iz Kalifornije je posebna - ona je sopstvena bliznakinja.

Tejlor Muhl, pevačica i manekenka, ima retko zdravstveno stanje koje se zove himerizam, što znači da ima dve grupe DNK, svaku s genetskim kodom koji čini odvojenu osobu.

Otkriće o njenom jedinstvenom stanju počelo je s mladežom. Rođena je s jedinstvenim mladežom na sredini tela, zbog čega su joj jedna strana torza i leđa izgledali crvenije. Bio je u obliku različite pigmentacije kože podeljene linijom niz njen torzo. Godinama su joj govorili da je to samo mladež i da nema razloga za brigu.

Međutim, kako je odrastala, počela je da doživljava stalne zdravstvene probleme, uključujući autoimune poremećaje. Leva strana tela joj je veća od desne.

- Sve na levoj strani mog tela malo je veće od desne strane - otkrila je.

Nakon ovog priznanja usledilo je otkrivanje i jedinstvene karakteristike zuba, odnosno dvostrukog zuba na levoj strani njenih usta.

- Imam dvostruki zub na levoj strani usta i mnogo osetljivosti i alergija na hranu, lekove, dodatke ishrani, nakit i ubode insekata - objašnjava Tejlor.

Znatiželja o njenom stanju navela ju je da istraži sve simptome i posavetuje se s lekarima. Nakon što je prošla genetsko testiranje, otkrila je da ima retko medicinsko stanje koje rezultira time da jedna osoba ima dve grupe DNK, piše Bright Side.

U njeznom slučaju, ona je "upila" svog blizanca u materici, što je dovelo do jedinstvenog stanja. Lekari su joj rekli da ima "dva imunološka sistema i dva krvotoka", što može da joj uzrokuje razne zdravstvene probleme tokom života.

- Moja prva reakcija je bila šok, a druga je bila tuga jer sam pomislila kako sam mogla da prođem kroz život s blizancem, s bratom ili sestrom s kojim sam, nadam se, mogla da budem bliska - rekla je u intervjuu.

Napokon je mogla da shvati svoje stanje.

- Ja sam svoja sopstvena bliznakinja - ističe Tejlor.

Zapravo je tada osetila olakšanje.

- Osetila sam slobodu jer sam prvi put u životu znala zašto sve izgleda tako kako izgleda. Zbog toga sam imala toliko zdravstvenih problema. Osećala sam se kao da prvi put stvarno mogu da dišem. Konačno, ovo ima nekog smisla. Više ne moram da krijem ko sam i to je sjajan osećaj - dodala je.

Uprkos izazovima koji dolaze s njenim stanjem, Muhl je prihvatila svoju jedinstvenost i postala zagovornica različitosti.

- Nadam se da ću pokazivanjem svojih nesavršenosti inspirisati druge koji imaju fizičke abnormalnosti ili koji su drugačiji da nikada ne dozvole da ih to spreči u ostvarivanju svojih snova, da vole sebe bezuslovno i da znaju da su lepi baš takvi kakvi jesu - poručuje Tejlor.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:34

ZAPALILE SVA PATRIOTSKA SRCA! Bliznakinje čarobnog glasa zapevale u emisiji uživo svoj veliki hit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track