3 JEFTINA NAČINA KAKO VENTILATOR PRETVORITI U KLIMU: Jednostavno i efektno, a rashladićete očas posla!
Foto: Profimedia

odlično!

3 JEFTINA NAČINA KAKO VENTILATOR PRETVORITI U KLIMU: Jednostavno i efektno, a rashladićete očas posla!

Žena -

Ako nemate klimu u kući, ne očajavajte već se snađite na druge načine. Dom možete rashladiti pomoću klasičnog ventilatora ako se poslužite nekim trikovima.

Radi se i jednostavnim metodama koje ne koštaju gotovo ništa, a temperatura u prostoriji će postati puno ugodnija za život.

Vrućina, Ventilator
foto: Shutterstock

Ovo su tri fantastična načina kako ventilator pretvoriti u svojevrstan klima uređaj:

Pomoću kockica leda Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda

Kako ventilator puše po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji zrak.To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.

Pomaže i zaleđena voda

Slično je kao u prvom primjeru, ali umjesto kockica leda stavite plastične boce koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.

ventilator
foto: Profimedia

Led zamotajte peškirom

Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u bocama. Jedno ili drugo zamotajte u ručnik, zavežite dva kraja špagom i objesite između dva stolca. To stavite ispred ventilatora. Ispod ručnika stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:53

NE BISTE VEROVALI KOLIKO KLIMA UREĐAJU ZAISTA TROŠE Električar otkrio kako da mesečno UŠTEDIMO I DO 3.000 DINARA NA RAČUNIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track