PRVI PUT U ISTORIJI PAS BIO S VLASNICOM ZA VREME POROĐAJA U BOLNICI: Vlasnici je mnogo značila podrška koju je dobila od mezimice!
Foto: Printscreen/Facebook

VIDEO

PRVI PUT U ISTORIJI PAS BIO S VLASNICOM ZA VREME POROĐAJA U BOLNICI: Vlasnici je mnogo značila podrška koju je dobila od mezimice!

Žena -

Obučeni pas pomoćnik postao je prvi koji je pušten u porođajno odeljenje bolnice. Stafordski bul terijer pomogao je svojoj vlasnici Emi Tompkins tokom porođaja u Univerzitetskoj bolnici Milton Kejns.

Emi, koja ima autizam i dugu istoriju borbe sa anksioznošću, rekla je:

- Ne bih izlazila iz kuće mesecima, čak ni da idem u radnju ili kod lekara.

Dvogodišnja Bel bila je sa svojom vlasnicom u kolima hitne pomoći, na intenzivnoj nezi i na odeljenju porođaja posle carskog reza, prenosi Bi-Bi-Si. Babica je predložila da se Bel pusti na odeljenje nakon što je videla koliko je pas bio koristan njenoj vlasnici tokom trudnoće.

Emi je primetila da je Bel morala da prođe procenu rizika pre nego što joj je odobren pristup porođajnom odeljenju. Procena je potvrdila da Bel može da se nosi sa zauzetim odeljenjem i da dobro reaguje na bol svog vlasnika.

- Upravo je prošla kroz sve, čudili su joj se - rekla je.

Bolnički tim za kontrolu infekcija uveo je dodatne mere čišćenja i preduzete mere predostrožnosti kako bi se očuvala bezbednost svih na odeljenju i u bolnici. Kada Bel otkrije da je njena vlasnica pod stresom ili je nešto boli, ona legne pored nje kako bi pružila podršku koja joj je potrebna.

- Dala mi je nešto drugo da se fokusiram dok se sve ostalo dešava oko mene - rekla je Emi koja je ponosna na Bel koja je osvojila nacionalnu nagradu za svoj rad, nadajući se da će promeniti negativnu percepciju svoje rase.

@choquei Amee Tompkins é uma mulher autista britânica que teve a companhia de sua cadela de assistência, Belle, durante o parto de seu filho Olly no Hospital Universitário de Milton Keynes, na Inglaterra. Belle é uma cadela de 2 anos que ajuda Amee a ficar calma durante suas crises de ansiedade e ataques de pânico. Belle também acompanhou Amee na ambulância e permaneceu ao lado dela até a chegada do bebê Olly. Em uma postagem no Facebook, Amee compartilhou a foto do parto e escreveu: "O melhor momento da minha vida. Minha linda garota que abriu o mundo para mim, conhecendo meu menino. Uma memória mais que especial!" QUE FOFO! #mulher #gravida #cachorro #parto #inglaterra #autismo ♬ Aesthetic - Tollan Kim

- Ona je tako miran, lep pas i zaslužuje sva priznanja - dodaje Emi.

Melisa Dejvis, glavna babica u Univerzitetskoj bolnici Milton Kejns, rekla je:

- Bilo je jasno koliko je važno dozvoliti Bel da bude sa gospođom Tomkins tokom njenog porodiljskog boravka kako bi pružila udobnost i podršku, što smo omogućili kroz punu procenu rizika. Privilegija je biti u mogućnosti da pružimo zaista individualizovanu negu i shvatamo koliko je to bilo važno za gospođu Tomkins – želimo njoj i njenoj porodici sve najbolje u budućnosti.

(Kurir.rs/večernji.hr)

Bonus video:

02:09

SUZE SU SAME KRENULE, NISAM MOGAO DA IH ZADRŽIM! Gudelj nije mogao da sakrije emocije: Cele godine... Prvo Dragiša, SADA BEBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track