EVO KAKO DA RAZLIKUJETE ZRELE BOROVNICE OD ONIH KOJE NISU ZA JELO: Trik je u OVOME, a nije njihov IZGLED u pitanju (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

potopite ih u vodu

EVO KAKO DA RAZLIKUJETE ZRELE BOROVNICE OD ONIH KOJE NISU ZA JELO: Trik je u OVOME, a nije njihov IZGLED u pitanju (VIDEO)

Žena -

Trik u razlikovanju zrelih od nezrelih borovnica sastoji se u tome kako se one ponašaju kada ih potopite u vodu.

Kao i sa svakom drugom namirnicom, preporuka je da se borovnice jedu tek kada su zrele. Međutim, njihov specifičan izgled ume da zavara, pa golim okom baš i ne možete da procenite koje su dobre, a koje nisu.

Kako biste bili sigurni da su borovnice spremne za konzumiranje, potrebno je da ih potopite u vodu.

One koje potonu slobodno možete da jedete, dok one koje su ostale da plutaju, još uvek nisu zrele.

Inače, nutricionistkinja Marija Đurković, objasnila je nedavno koje sve benefite imamo od ovih malih, ali moćnih voćkica:

- Borovnice su jedna od najzdravijih vrsta voća, jer sadrže najviše antioksidanasa. Ovo je sasvim dovoljno proglasiti ih superiornim, jer su antioksidansi dokazani borci protiv velikog broja bolesti - rekla je Marija, a njena koleginica je izjavila sledeće:

Pored prednosti za mozak, odličan su izvor vitamina i minerala. Borovnice imaju dosta vitamina C, koji je neophodan za zdrav imuni sistem, kao i vitamina B6 i E. Takođe su odličan izvor kalijuma, magnezijuma i vlakana. Svi ovi hranljivi sastojci su od suštinskog značaja za optimalno zdravlje, a takođe mogu da podstaknu funkciju mozga - napominje Sapna Jaising Patel, nutricionistkinja koja preporučuje uključivanje borovnica u ishranu, kako bi se oslobodili stresa.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

02:33

BOROVNICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track