MANEKENKA POZIRALA U DŽAMIJI I IZAZVALA HAOS U TURSKOJ: Zbog slika je na stubu srama i OPTUŽENA je za IZDAJU, a sve zbog ovoga
Foto: Shutterstock

neverovatno!

MANEKENKA POZIRALA U DŽAMIJI I IZAZVALA HAOS U TURSKOJ: Zbog slika je na stubu srama i OPTUŽENA je za IZDAJU, a sve zbog ovoga

Žena -

Nedavne fotografije objavljene pod nazivom "Harmonija suprotnosti", izazvale su pravu buru u Turskoj javnosti.

Na njima se vidi manekenka koja pozira u raznim pozama u jednoj od najvećih i najvažnijih džamija Ankare. Fotografisanje je odrađeno po instrukcijama reditelja Bilala Kise koji zbog njih svakodnevno dobija pretnje.

Ono što posebno je razbesnelo ljude u Turskoj bilo je odevanje mlade manekenke, koje je smatrano neprikladnim za ženu u džamiji zbog njenog golog stomaka.

Fotografije su prvobitno bile objavljenje na Instagramu, ali su ubrzo uklonjene nakon žustre reakcije. Na njima se vidi manekenka u kratkoj majicu koja je otkrila njen stomak, a je na glavi imala maramu i oko vrata brojanicu, dok pozira u džamiji Kocatepe.

"Ove fotografije hvataju magiju suprotnosti u svom najčistijem obliku“, napisao je reditelj u tekstu uz fotografije. Nakon objavljivanja fotografija i reakcija koje je izazvao kabinet guvernera Ankare, najavljena je i istraga.

"Pokrenuta je sudska i administrativna istraga o fotografijama za koje se čini da su snimljene u džamiji Kocatepe u našem gradu. Sporne slike kružile su društvenim mrežama i medijima, vređajući na taj način veru i džamiju kao sveto mesto".

Nakon što su njegove fotografije izazvale veliku buru u javnosti na Instagramu se oglasio i reditelj:

"Tužan sam što vidim da je posao koji sam radio u Kocatepeu toliko skrenuo sa svoje svrhe i krenuo drugim putevima. Iako nam je namera bila da razbijemo predrasude onih koji ne vole džamiju i da pokažem da je džamija mesto gde svi nalaze mir, zabrinut sam da i mene, moju porodicu i saradnike optužuju za izdaju. Izvinjavam se svima koje sam na bilo koji način povredio ili uvredio".

(Kurir.rs/blicŽena)

Bonus video:

01:39

RAZVOD SA AMIDŽIĆEM MI JE BILA SMRT BEZ UMIRANJA! Manekenka otvorila dušu, a potom otkrila KAKAV ODNOS SADA IMA SA OGNJENOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track