EVO ŠTA DADILJA KRALJEVSKE PORODICE NIKADA NE SME DA KAŽE DECI: Smatra se izrazom NEPOŠTOVANJA, a evo o čemu je reč
Foto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

taj izraz redovno koristimo

EVO ŠTA DADILJA KRALJEVSKE PORODICE NIKADA NE SME DA KAŽE DECI: Smatra se izrazom NEPOŠTOVANJA, a evo o čemu je reč

Žena -

Marija Boralo vam je sigurno poznata ako pratite kraljevsku porodicu, jer je ona dadilja kraljevske dece. To je čini jednom od najbližih saradnika princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton. Da bi dobila ovaj posao morala je da pokaže zavidno znanje i veštine o vaspitanju dece.

Školovala se na prestižnom univerzitetu, "Norland College", namenjenim upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o deci Kejt Midlton i princa Vilijama.

Marija Boralo
foto: Profimedia

Tako je, između ostalog, naučila kako deci nikada ne sme da se obraća rečju "deca" ('kids') nego uvek treba da ih oslovljava njihovim vlastitim imenom.

- Tako se prema deci iskazuje poštovanje - rekla je Luiz Heren, autoka knjige o životu kraljevske porodice. Takođe je dodala da u retkim situacijama, dadilje deci mogu da se obrate s rečju eng. "children" (deca) što u bukvalnom prevodu znači isto što i eng. kids, ali je službenije.

Marija Boralo
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom braon uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali njen odnos sa najmlađim članovima kraljevske porodice je neprikosnoven. Vreme za spavanje deci počinje u 19 sati- otkrila je Luiz. Takođe, svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusu po njenim savetima. A ono što je posebno važno, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju - bez obzira da li je kiša ili sunce.

- Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa psima, vrtlarstvo....Marija jako voli da decu poučava kroz igru - dodala je Luiz, a piše The Sun.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track