VENČANJE IZ PAKLA! Izabrala savršenu venčanicu, onda se umešala SVEKRVA i TRAŽILA OVO: Na mrežama bukti rat "Vrati mu prsten!"
Ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI JE PRETERALA

VENČANJE IZ PAKLA! Izabrala savršenu venčanicu, onda se umešala SVEKRVA i TRAŽILA OVO: Na mrežama bukti rat "Vrati mu prsten!"

Žena -

Organizacija venčanja je uvek stresna, a svaka mlada zna da je samo biranje i traženje one prave venčanice, još stresnije. A kada se tu umeša celo selo, e onda sve dobije novu dimenziju.

Tako je žena sa Reddita podelila priču o tome kako je njen budući suprug zamenio njenu venčanicu onom koja se više svidela njegovoj mami. A mnogi raspravljaju o tome da li treba da uđe u brak sa takvim muškarcem.

prsten, verenički prsten, veridba
foto: Profimedia

Ona kaže da ima 28 godina, a njen verenik 33 godine. Njegovu mamu (svekrvu) opisuje nametljivom osobom, ali je sve u svemu simpatična i navodi da se donekle slažu. I dok su planirali venčanje, stvari su bile prava noćna mora, prema rečima autorke.

- Njegova mama nije bila voljna da pristane oko većine stvari, a moj verenik je rekao da, budući da je on njeno jedino dete, da treba da poštujem i cenim "viziju" koju ona ima o venčanju kakvo bi trebalo da bude.

Napisala je i da je otac njenog verenika preminuo, a njegova majka pati od više zdravstvenih problema. Zato ne čudi što je njegova mama insistirala da ide u kupovinu venčanice s njom, njenom mamom i prijateljicama.

"Rekao je da sam uzrujala njegovu mamu"

- Imala sam sreće da sam našla ono što sam tražila. Ali majka mog verenika odabrala je haljinu koja joj se mnogo više sviđala i rekla da je uvek u njoj zamišljala nevestu svog sina. Moja mama i prijateljice mislile su da je jeziva. Ja sam mislila da je haljina previše za moj ukus.

Rekla sam da se izvinjavam i zahvalila samo joj na njenom "savetu", ali sam joj rekla da sam se već odlučila za haljinu koju sam zamišljala da nosim na svom venčanju.

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock, Ilustracija

Dakle, kupila je venčanicu kakvu je sama želela, a ako se pitate, ne, verenikova mama nije platila ništa.

Njegova se mama uzrujala zbog haljine koja joj se svidela, pa mu se žalila zbog toga.

- Došao je kući te večeri gunđajući kako sam uzrujala njegovu mamu, odbila njenu pomoć u odabiru venčanice i isključila je iz procesa. Pitala sam "Koji proces?" To je samo venčanica, moja venčanica, pa stvarno nisam shvatala kako bi ona uopšte trebalo da bira. Uzrujao se i rekao da ovakav moj stav ne funkcioniše. Rekao je da bi trebalo da razmislim o haljini koju je njegova mama htela da kupim.

Venčanicu zamenio onom koja se svidela njegovoj mami

Nakon toga svađa je prekinuta, ali sledeći dan žena je došla kući i saznala da joj je njen verenik vratio venčanicu i zamenio onom koju je njegova mama htela.

- Nazvala sam ga i bio je iskren o tome šta je učinio i zašto je to učinio. Izgubila sam se i počela da vrištim na njega.

Zamolio me da se smirim i zaista ovoj haljini dam "šansu". Odbijala sam čak i da slušam. Vrištala sam na njega ne dajući mu priliku da progovori. Stigao je kući i opet smo imali svađu.

Venčanica
foto: Profimedia

Nakon svađe otišla je kod jedne od svojih prijateljica, a on je nastavio da zove, a zatim da šalje poruke govoreći da je preterala i da je ovo i njegovo venčanje.

- Insistirao je da ovoj haljini dam priliku. Stalno je pričao kako njegova mama ima "viziju" i dobre namere.

Od kako se sve ovo dogodilo, njegova mama je besna, ali se suzdržava.

- Moj tata je rekao da ovo nije vredno kvarenja moje veze. Predložio mi je da se opametim, ali da li je previše za mene da sama biram svoju venčanicu, a da zbog toga ne osećam krivicu?

"Vrati mu prsten. Nadam se da će on i njegova mama dobiti venčanje kakvo žele", "Ne znam zašto se uopšte još uvek želiš udati za njega", "Ako se ovako ponaša pre venčanja, što li će tek biti u braku?" samo su neki od komentara ispod njene objave.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track