TRAŽIO JOJ PREDBRAČNI UGOVOR, A NJOJ PAO MRAK NA OČI: Umesto da samo potpiše papir priredila mu je pravi PAKAO i svi je PODRŽAVAJU
Foto: Profimedia

sasula mu je u lice sve

TRAŽIO JOJ PREDBRAČNI UGOVOR, A NJOJ PAO MRAK NA OČI: Umesto da samo potpiše papir priredila mu je pravi PAKAO i svi je PODRŽAVAJU

Žena -

Buduća mlada izazvala je žestoku debatu o tome da li je u redu ili ne potpisati predbračni ugovor, a mnogi sugerišu da je to velika crvena zastava i da ona ne bi trebalo da se udaje, prenosi Mirror.

Nekada su predbračne ugovore potpisivale samo poznate ličnosti i bogataši, a danas to čini sve više „zaljubljenih”. Mnogima su predbračni ugovori neukusni i neromantični, dok su drugima praktični i korisni. Predbračni ugovor je definitivno tema o kojoj treba razgovarati pre nego što se verite jer bi moglo doći do svađe u sobi za porotu.

veridba, prosidba
foto: Profimedia

Jedna žena je to naučila na teži način kada joj je verenik iz vedra neba rekao da želi predbračni ugovor, a rezultat je uticao na njihovu vezu. Pitala je za savet na društvenim mrežama i pitala da li je otišla predaleko.

- Moj verenik i ja smo u vezi još od srednje škole. Živeli smo zajedno oko tri i po godine na fakultetu, a onda sam ga napustila jer je u poslednje dve godine dao otkaz, pao na ispitima i nije radio ništa drugo osim spavamnja i igranja video igrica. Nije plaćao svoj deo stanarine i račune, ali je očekivao da čistim i kuvam dok ja radim dva posla i idem u na fakultet - počela je svoju ispovest devojka.

Nekoliko godina kasnije, njih dvoje su se ponovo zabavljali, a žena je otkrila da je bio na terapiji, da se sabrao i postao "tako dobar čovek".

Platila mu je deo školovanja i auto

- Živimo u različitim gradovima zbog posla. Sada smo vereni, ali on je pod ugovorom pa se očekuje da se uselim kod njega. A on je upravo kupio kuću jer je hipoteka na trosobnu nekretninu bila jeftinija od plaćanja kirije na jednosobnu. Odložio je 15.000 dolara i očekuje da plaćam 900 dolara za račune svakog meseca, i nemam problema sa tim - otkrila je ona. Stvari su krenule naopako kada je verenik pomenuo predbračni ugovor u vezi sa kućom u koju je uložio veliki novac.

ugovor, potpisivanje ugovora
foto: Shutterstock

- Razumem želju da zaštitimo imovinu, ali zajedno smo od svoje 15. godine i ako zbrojimo - duguje mi novac. Morala bih da se preselim i nađem novi posao u gradu u kojem živi - otkrila je devojka i dodala da je pristala na predbračni ugovor.

- Pristala sam, ali sam mu rekala da treba da izmiri dug koji mi duguje i da treba da sklopimo ugovor o lizingu. To ga je uvredilo i veoma uznemirilo. Imamo overen ugovor jer sam uzela kredit od 10.000 dolara nakon što je izgubio stipendiju platila sam taj dug, iako je on potrošio novac, a nikad mu nisam tražila novac - rekla je frustrirana devojka.

- Njegov auto je koštao 6.000 dolara i za njega sam mu pozajmila 2.500 dolara. Nikada nisam dobila ni novčića, iako je rekao da će ga vratiti. Sama sam plaćala sve račune dve godine nakon što je ostao bez posla. I da sam sve pomenula njemu i rekao da bi bilo pošteno da mu platim tržišnu cenu za sobu. Živimo na jugu i to je 500 do 650 dolara sa uključenim režijama. Takođe sam počela da tražim od njega da plati polovinu računa za veterinara jer jedna od naših mačaka ima dijabetes - ispričala je.

'Nemoj se udati za tog klovna'

Devojka je dalje rekla da je njen verenik sve to prihvatio "kao šampion", ali da zna da je on pod stresom i tužna je što uopšte tako razgovaraju.

- Osećam se krivom jer nikada nisam očekivala da će mi vratiti novac koji sam potrošila na njega. Ali kada mi je predložio predbračni ugovor ja sam se rastužila i onda sam napravila spisak mojih troškova koje sam dala za njega i to ga je povredilo. Jesam li i ja otišala predaleko? - upitala je devojka.

cimeri, svađa
foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Mnogi su je uveravali da nije pogrešila, dok su drugi primetili da postoji veći problem.

- Mislim da je vaš zahtev bio potpuno razuman. Ako on želi predbračni ugovor, prvo treba da se obračunate. Ne razumem kako očekuje da vas ne uvredi predbračni ugovor, a pritom je povređen tvojim zahtevom da vrati ono što duguje - napisala je jedna žena.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

05:52

PREDBRAČNI UGOVOR POSTOJI U SRBIJI VEĆ SKORO 20 GODINA! Advokat tvrdi: Ako ga potpišete, izbećićete MNOGO PROBLEMA U BRAKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track