AMERIKANKA NAS SLAVI! "MOJA LJUBAVNA PRIČA SA SRBIJOM I BEOGRAĐANINOM": Nisu nam bile potrebne reči, osmehom smo se razumeli
Foto: Privatna Arhiva

PRELEPO

AMERIKANKA NAS SLAVI! "MOJA LJUBAVNA PRIČA SA SRBIJOM I BEOGRAĐANINOM": Nisu nam bile potrebne reči, osmehom smo se razumeli

Žena -

Amerikanka Amber Denis Hajtauer došla je u Beograd na putovanje pre 6 godina, ali je umesto da samo upozna našu kulturu, ona je upoznala našu dušu, pravu ljubav i iskreni osećaj pripadnosti. Ovo je za nju veoma značajno, a o tome nam je i pisala, mi vam prenosimo njenu priču u celosti.

Prošlo je šest godina otkako sam prvi put kročila u očaravajući grad Beograd, u Srbiji. Od tog trenutka znala sam da sam naišala na mesto koje će zauvek zadržati delić mog srca.

Snimak kod Beograda na vodi

00:13

Amerikanka Amber Denis Hajtauer raspamećena Beogradom

Moja ljubavna priča sa ovim gradom počela je slučajnim susretom - susretom sa lokalnim dečakom koji je živeo u živahnom naselju. Nisu nam bile potrebne reči za povezivanje; naši osmehi i zajednički smeh formirali su vezu koja je prevazišla jezičke barijere.

Amber Denis Hajtauer
foto: Privatna Arhiva

Šetajući drevnim ulicama, osetila sam neodoljiv osećaj pripadnosti. Istorija urezana u arhitekturu, harmoničan spoj tradicije i modernosti - sve mi je to govorilo na način koji ranije nisam iskusila. Ovaj grad je bio živ od priča, a ja sam želela da budem deo njih.

Kao Afroamerikanka, pronalaženje mesta gde se osećam sigurno i cenjeno je najvažnije. Beograd je postao upravo to. Topli zagrljaj lokalne zajednice i njihova otvorenost dali su mi osećaj sigurnosti koji jako cenim. Ovde mogu biti svoja bez rezerve, bez straha.

Amber Denis Hajtauer
foto: Privatna Arhiva

Tokom godina, moja naklonost prema Beogradu se samo produbila. Raznolikost njegovih ljudi, bogatstvo njegove kulture - oni su utkali svoj put u moje srce, stvarajući tapiseriju ljubavi i pripadnosti koju nisam očekivala da ću naći tako daleko od kuće.

Ovo putovanje je bilo više od otkrivanja novog grada. Radilo se o otkrivanju drugog doma, mesta gde sam prihvaćena, cenjena i voljena. Kroz svoja iskustva u Srbiji shvatila sam da ljubav nema granica i da se dom može naći na najneočekivanijim mestima.

Moja priča je svedočanstvo o moći povezivanja, o lepoti koja nastaje kada se srca i kulture prepliću. To je proslava ljubavi koju sam našala u Srbiji, ljubavi koja raste svakim danom. U ovom gradu sam našla ne samo mesto, već deo sebe i na tome sam večno zahvalna.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:55

SRBIJA SE NEOČEKIVANO DOBRO DRŽI S OBZIROM NA SITUACIJU Ekonomista obrazložio uticaj ratova na cene u svetu: Važna veza sa Kinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track