KAKO PREPOZNATI DA LI VAŠE DETE IMA PRVU SIMPATIJU? Ovih pet promena u ponašanju ukazuju, a evo KAKO DA SE TADA POSTAVITE
Foto: Profimedia

zanimljivo

KAKO PREPOZNATI DA LI VAŠE DETE IMA PRVU SIMPATIJU? Ovih pet promena u ponašanju ukazuju, a evo KAKO DA SE TADA POSTAVITE

Žena -

Detinjstvo je najlepši period života, ali brzo prolazi. Deca odrastu i pre nego što očekujete, ali pre nego što odrastu zaljubiće se prvi put. Tada će biti jako mali, ali će jednog dana doći i odjednom će se interesovati za drugi pol.

Prve simpatije se dešavaju mnogo ranije nego što bi većina roditelja želela. A stručnjaci otkrivaju simptome koji pokazuju tu prvu zaljubljenost kod dece.

Ne brinite se, nije ništa strašno, to su deca, ali ume da bude interesnatno posmatrati ih u tom periodu, piše "Mommynearest".

Intereuje ih ono što nije pre

dete, deca, školarac, školarci, škola, povratak u školu
foto: Shutterstock ilustracija

Recimo da je dečak iz komšiluka potpuno zaljubljen u Pokemone i odjednom vaša ćerka misli "da su Pokemoni najbolja stvar na svetu."

Tu se ne radi zapravo o Bulbasauru, Skvirtlu i Čarmanderu, već o dečakovom interesovanju za Bulbasaura, Skvirtla i Čarmandera.

Suprotan pol više nije odbojan

Bilo je perioda kada je vaše dete mislilo da su dečaci ili devojčice "odvratni" i da ih treba izbegavati po svaku cenu.

Zatim se prekidač okreće - iznenada, drugi pol nije tako loš, posebno taj određeni pripadnik suprotnog pola.

Imunitet, Deca
foto: Shutterstock

Zacrvene se na ime simpatije

Možda ste ranije izgovarali njihovo ime, ali odjednom obrazi vašeg deteta postanu pomalo ružičasti, stidljivo skreću pogled, kikoću se i možda pokušavaju da promene temu, bežeći od osećanja koje ih preplavljuje.

Igraju se "porodice"

Za veoma malu decu koje je "ugrizla ljubavna buba", prvi simptom mogao bi biti želja da se igraju "kuće ili porodice", da prave lažna venčanja...

To je njihov način - koriste igru da izraze stvari koje možda osećaju. Ovo je potpuno prirodno. Nemojte da ih propitujete.

Njihova simpatija je glavna tema svakog razgovora

đak
foto: Shutterstock, ilustracija

Možda će vam postati i dosadno nakon nekog vremena, ali ime njihove simpatije može "zabiberiti" skoro svaki razgovor koji vodite sa njima.

Da, te svakodnevne činjenice će odjednom postati glavna vest, a vi uživajte u tome.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track