"TO ŠTO IMATE DECU NE ZNAČI DA IMATE PREDNOST" Pobesnela zbog situacije na poslu: Iznervirala je koleginica koja je OVO TRAŽILA
Foto: Printscreen

VIDEO

"TO ŠTO IMATE DECU NE ZNAČI DA IMATE PREDNOST" Pobesnela zbog situacije na poslu: Iznervirala je koleginica koja je OVO TRAŽILA

Žena -

Žena je osporila ideju da roditelji automatski treba da imaju prednost za godišnji odmor samo zato što imaju decu. U zavisnosti od poslodavca, traženje slobodnih dana, posebno tokom praznika, može biti izazovno. Postoji mogućnost da vam odbiju zahtev jer starije kolege s decom tvrde da im je to vreme potrebnije - što ovoj ženi posebno smeta.

Iz tog razloga je jedna žena na TikToku suptilno objasnila zašto prioritet ne bi trebalo dati roditeljima. Keli je u svom viralnom videu naglasila da su roditelji svesno "izabrali" da imaju decu i da treba da se pridržavaju istih pravila kao i svi ostali.

- Ako vam je nedelja prolećnog raspusta za školu vaše dece toliko važna jer planirate porodično putovanje, morate da pokažete inicijativu i da uzmete slobodne dane - rekla je ona i dodala:

- Ako neko drugi sa kim radite slučajno prvi zatraži godišnji odmor tada, žao mi je, ali pretpostavljam da nemate sreće.

"Nema izgovora za roditelje"

Njene primedbe su izazvale nalet komentara, gde su se mnogi ljudi složili da bi trebalo da važi politika ko prvi dođe, njegovo.

- Ja sam mama! Uvek planirajte unapred... Verujem da škola ima kalendar na početku školske godine, tako da znate koje dane treba da uzmete - napisala je jedna žena, a drugi komentator je dodao:

- Roditelji unapred dobijaju školski raspored, tako da nema izgovora. Kada su im deca bolesna, na šefovima je da to razumeju, a ne na kolegama - dok je treći napisao:

- Na svom starom poslu morao sam da radim otvoreno za svaki Dan zahvalnosti i Božić, jer su druga dva menadžera imala decu, a ja nisam.

Keli je odgovorila na komentar u kome je jedna TikTokerka rekla da period školskih raspusta treba da znači da roditelji imaju prioritet jer je to jedino slobodno vreme koje mogu da dobiju sa svojom decom.

Ona je u drugom videu objasnila da joj je prišala koleginica koja je želela da ima slobodne Dan zahvalnosti i Crni petak jer je želela da provede to vreme sa svojom decom. Na nesreću tog kolege, Keli je već rezervisala te slobodne dane godinu dana unapred, a njena koleginica je bila baš iznervirana što Keli nije odustala od tih dana. Rekača joj je da je "Dan zahvalnosti samo još jedan običan dan za vas" koji nemate decu i da ona očajnički želi da napravi uspomene sa svojom decom na ovaj dan.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

03:04

PROJEKAT ZASADI DRVO ZASADILO 22 SADNICE U VRTIĆU! Deca uživala u ovoj zamisli, stručnjaci: Ovo će im podići ekološku svest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track