NAJZGODNIJU DOKTORKU PACIJENTI NE SHVATAJU OZBILJNO: Kritikuju me samo zato što sam lepa, misle da ne znam da radim svoj posao
Foto: Printscreen

FOTO

NAJZGODNIJU DOKTORKU PACIJENTI NE SHVATAJU OZBILJNO: Kritikuju me samo zato što sam lepa, misle da ne znam da radim svoj posao

Žena -

Američka doktorka Stejsi Najto rekla je da mnogi pacijenti zbog njenog izgleda sumnjaju u njenu stručnost. Ova žena radi u medicinskom centru za podmlađivanje u Los Anđelesu, takmiči se u bodibildingu gde je upravo predstavljaju kao najzgodniju doktorku na svetu.

Ona tu titulu smatra velikom čašću. Doktorka Stejsi Naito rekla je da izložena predrasudama da atraktivna žena ne može da bude pametna.

- Tokom godina došavale su mi se neke frustrirajuće situacije jer su me kritikovali samo zato što sam privlačna žena koja je pritom i doktorka - izjavila je i otkrila da je slične komentare dobijala i tokom studija, od kolega:

- Dok sam bila na fakultetu, prišao mi je jedan specijalizant i rekao da ne izgledam kao doktor jer sam lepa i u formi. Rekao je da me zbog toga verovatno neće obiljno shvatili kao doktorku.

Koliko predrasuda odnosno stereotipa u ovoj priči:

- Brojni pacijenti bili su zabrinuti zbog mog izgleda, kao da to što sam privlačna nekako umanjuje moj kredibilitet lekara.

Negativne reakcije je nisu osujetile, nastavlja sa svojim poslom, a i sa takmičenjima u bodibildingu

- Čini se da mnogi ljudi misle da nije prikladno da se lekar-a naročito žena, takmiči u svetu bodibildinga jer to znači da mora da izađe na binu u blještavom bikiniju i šepuri se. Međutim, volim da rušim stereotipe - poručila je i naglasila da svako zdravim načinom života može da transformiše svoje telo i dođe do sjajne forme.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

05:14

Rezbarenje pečata—lepota i majstorija na kvadratnom inču

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track