KAKO SE PRAVI DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA? Mnogo ukusnija od kupovne, PRIRODNA, lako se pravi i sjajno je rešenje za slave (RECEPT)
Foto: Shutterstock

njam njam

KAKO SE PRAVI DOMAĆA PILEĆA PAŠTETA? Mnogo ukusnija od kupovne, PRIRODNA, lako se pravi i sjajno je rešenje za slave (RECEPT)

Žena -

Naučite kako se pravi domaća pileća pašteta i uvek ćete imati ukusan namaz, a super je rešenje i za slave.

Domaća pileća pašteta je zdravija od kupovne, jer ne sadrži aditive, a i ukus je mnogo lepši.

Pravi se lako, ali zahteva malo vremena. Mi predlažemo da isprobate ovaj recept za pileću paštetu, a dodatak senfa i sardina je čini ukusnijom od svih drugih. Ovaj namaz vole da jedu svi, i deca i stariji, a nema lepšeg doručka od domaće vruće pogače ili lepinja i pileće paštete.

Sastojci:

1 kg pileta

2-3 krompira

1 konzerva sardina

4-5 kašičica senfa

majonez

Pašteta, Hleb
foto: Shutterstock

Korak 1

Pripremite piletinu

Celo pile skuvajte u većoj šerpi i začinite po želji. Možete da dodate i neko povrće, kao što je šargarepa ili luk (u komadu). Ostavite da se ohladi. Bujon (voda u kojoj se kuvalo pile) možete da zamrznete. Pile očistite od kostiju i izblendirajte sa sve kožicom. Krompir skuvajte zasebno, pa dodajte u blender i dobro izblendirajte da se svi sastojci sjedine.

Korak 2

Napravite paštetu

Pored pileta i krompira u paštetu dodajte i sardinu i opet lepo izblendirajte. Izvadite paštetu u neku posudu, pa pobiberite, dodajte senf i sve lepo promešajte. Preko majonezom napravite šaru.

(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)

Bonus video:

02:54

MAJSTORICA ZA ČVARKE OTKRILA ORIGINALNI RECEPT: Samo OVAKO se spremaju najbolje bombone od svinje (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track