OVO JE PRVA SLIKA ČETVORKI ZAČETIH PRIRODNIM PUTEM: Hrabra majka Milana rodila 4 sina, a njihova imena nose PRELEPU SIMBOLIKU
Ponosni roditelji, Foto: Printscreen/Facebook

REGION BRUJI O ČUDU

OVO JE PRVA SLIKA ČETVORKI ZAČETIH PRIRODNIM PUTEM: Hrabra majka Milana rodila 4 sina, a njihova imena nose PRELEPU SIMBOLIKU

Žena -

Milana Petrović iz Banjaluke je juče na svet donela 4 bebe što je izazvalo oduševljenje u celom regionu. Dečaci su dobili imena Matej, Marko, Luka i Jovan, ista ona koja su nosila četiri apostola, koja su napisala četiri Jevanđelja.

Ponosni tata je podelio slike, kao i porodilište u Ljubljani u kom su bebe rođene.

- Proteklog vikenda obradovala nas je neverovatna vest iz našeg porodilišta: rođene četvorke! Dečaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. nedelji trudnoće.

Celokupna trudnoća, inače izuzetno rizična zbog višestruke plodnosti, od početka je vođena u Ljubljani, čime su naši stručnjaci pomogli da se porodi u zadovoljavajućem gestacionom dobu i na kraju do dobrog ishoda. Poslednji put četvorke su rođene su u Ljubljani 2015. godine, rekao je načelnik porodilišta Gorazd Kavšek.

"Mogućnost rađanja četvorki je veoma mala: otprilike jedan na 500.000 porođaja ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina", dodao je načelnik.

U ovom slučaju radilo se o spontanoj (prirodnoj) trudnoći, što je sve ređe. Pored začeća četvorki, što je izuzetno retko, uspešno začeće i porođaj su još ređi, pa ne čudi što je u Banjaluci, odakle je porodilja, događaj opisan kao pravo čudo.

Od srca čestitamo hrabroj majci i njeno četvoro dece i predanom osoblju našeg porodilišta! - napisali su iz UKC Ljubljana.

Nemanja Petrović, Nemanja i Milana Petrović, Milana Petrović, četvorke
foto: Printscreen/Facebook

- Slava Bogu, svetom Vasiliju i mojoj ženi upravo su na svet stigli: Matej, Marko, Luka i Jovan - napisao je ponosni otac, koji sada ima 5 sinova, naime porodica Petrović ima i Konstantina koji je rođen 2019. godine.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

01:03

JELISAVETA ORAŠANIN SE VRATILA U SRBIJU! Glumica ne može da sakrije emocije, POTOM SPOMENULA DECU: Nisu svesni ko su im roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track