REBEKA JE DOŠLA IZ KINE I PROKLINJE DAN KAD SE UDALA ZA HRVATA: Zbog jedne stvari je potpuno OČAJNA i na ivici je SUZA (VIDEO)
Foto: rebecca.zhangggg / Instagram

VIDEO

REBEKA JE DOŠLA IZ KINE I PROKLINJE DAN KAD SE UDALA ZA HRVATA: Zbog jedne stvari je potpuno OČAJNA i na ivici je SUZA (VIDEO)

Žena -

Iz daleke Kine došla je u Hrvatsku. I udala se. I koliko god da joj se na početku sve činilo bajkovito, mlada Rebeka Žang ne zna da li može da nastavi život u našem komšiliku. I nije zbog manjka ljubavi, nostalgije ili preispitivanja odluke, već zbog jezika!

Kineskinja Rebeka Žang požalila se pratiocima na TikToku da joj je jako teško da nauči hrvatski, zbog čega je sada na pragu odustajanja. Nesnalaženje sa izgovorom i gramatikom dovelo ju je u toliko očajno stanje da se u jednom momentu zapitala zašto je od tolikih Kineza ona zapela za Hrvata, pa sada ima muku i glavobolju.

@rebeccazhangggg Some days like today, it just hit me a lot.? I really studied a lot but in the end, nothing goes well. If you ask me if i want to give up, yes, a lot of moments, but I also knew I would never be able to communicate with my husband family if I stopped. So I guess, after complaints, I still need to learn this language. ? Any tips for learning Croatian? #relatable #croatianlanguage #slaviclanguages #hrvatska?? #balkantiktok #croatiancheck #newlanguagestruggles #newlanguagechallenge #thingsisufferfrom #strugglesarereal #fypシ゚viral #fypシ ♬ je te laisserai de mots - ☆☆

- Jako sam tužna jer sam provela ceo dan učeći hrvatski, uradila sam domaći zadatak i sad kad sam proverila, sve je pogrešno - rekla je u videu u kojem je pokazala i svoju radnu svesku.

- Uopšte ne razumem kako je sve pogrešno. Imam osećaj da nikad neću razumeti ovaj jezik i to me baš pogađa - priznala je u nastavku.

Imala je potrebu i da objasni zašto joj je toliko važno da razume i progovori hrvatski jezik.

"Kako se nisam udala za Kineza ili Japanca?"

- Ne znam kako ću da razgovaram sa porodicom? Baš se zbog toga loše osećam. Stalno želim da odustanem. Poslednja četiri sata sam rešavala zadatke i pola toga mi je pogrešno. Počela sam da se pitam zašto sam se udala za Hrvata, zašto nije mogao da bude Kinez, Japanac ili bar Amerikanac - zavapila je Rebeka.

Rebeka Žang
foto: Printscreen

Ipak, koliko god da joj je teško, zna da mora da nastavi, jer tu nije stvar volje i želje, već neophodnosti da bi sebi u stranoj zemlji olakšala život i sa ljudima koji je okružuju mogla da komunicira bez zadrške.

- Ako odustanem, znam da nikad neću moći da se sporazumem sa njegovom porodicom. Imate li neki savet za učenje hrvatskog? - pitala je Rebeka pratioce, koji su u komentarima pokušali da je uteše.

- I nama Hrvatima je nekad teško s hrvatskim, ne daj da te to obeshrabri - pisali su joj, ali niko nije dao nijedan konkretan savet koji bi joj pomogao da lakše savlada jezik.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

01:32

MIRKA VASILJEVIĆ OTKRILA HIT DETALJ O DECI: Desilo se slučajno! Vujadin je klasičan Balkanac, ŠTA SAM TRAŽILA, TO SAM I DOBILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track