BAKA JE UVEK GOVORILA DA JE DEDA UMRO DOK JE MOJ OTAC BIO MALI Onda je jedna naizgled obična stvar otkrila MRAČNU PORODIČNU TAJNU
Foto: Profimedia

bizarno!

BAKA JE UVEK GOVORILA DA JE DEDA UMRO DOK JE MOJ OTAC BIO MALI Onda je jedna naizgled obična stvar otkrila MRAČNU PORODIČNU TAJNU

Žena -

Širom Amerike i zapadne Evrope sve su popularnija DNK testiranja - testovi su sada lako dostupni, a postoje i sajtovi specijalizovani za to u čiju je bazu moguće prijaviti se i tako pronaći davno izgubljene rođake ili one za koje možda niste znali ni da postoje!

Većina, naravno, ne očekuje da će saznati nešto spektakularno - možda da će naići na osobe sa kojima su u dalekom srodstvu; no jedna žena je nakon testiranja spoznala mračnu, neverovatnu porodičnu tajnu koja zaista ostavlja bez teksta.

DNK, DNK Lanac
foto: Shutterstock

Ova neimenovana žena je šokantnu tajnu svoje porodice ispričala na Redditu, a cela priča se u današnje vreme graniči sa nemogućom; međutim u vreme kada je započela i odigrala se slični slučajevi su se neretko dešavali.

Tajna bi verovatno ostala zauvek samo tajna, da ova žena nije odradila DNK test otvorivši tako Pandorinu kutiju. Preko rezultata i daljeg istraživanja istih došla je do neverovatne spoznaje - da je sve ono što su ona, njen otac i njena baka znali o svom životu zapravo bila jedna velika laž.

Njena baka je svima govorila, a u to je i sama verovala, da je u mladosti ostala udovica i da je njen sin, a otac gore pomenute žene, u tom trenutku imao samo četiri godine, pa ga je veoma slabo i upamtio. Godinama su svi živeli u tom uverenju, a onda su, zahvaljujući DNK testu, saznali da on nije umro - u stvari je pobegao kako bi započeo novi život sa drugom ženom, a sa njom je naknadno dobio sedmoro dece.

baka
foto: Shutterstock

"Moj deda nije umro kada je moj tata imao četiri godine kao što smo svi verovali. Umesto toga, lažirao je svoju smrt, prepešačio 1. 500 kilometara na drugi kraj zemlje, oženio se 16-godišnjom devojkom i dobio još sedmoro dece", piše ona na Redditu.

Tu nije kraj ovoj bizarnoj priči. "Ostavio je baku da odgaja šestoro dece koju su zajedno dobili i dvoje njegove dece iz prvog braka. Najgore je bilo to što je deci koju je dobio nakon što je otišao dao potpuno ista imena kao deci koju je već imao", dodala je.

Očekivano - ova priča naišla je opšte iznenađenje kod korisnika Reddita, međutim u komentarima su počele da se nižu slična iskustva. Zapravo, početkom 20. veka, te uoči Prvog i Drugog svetskog rata, ovakve porodične drame nisu bile raritet.

deda, porodica
foto: Shutterstock

"Sličnu priču ima i moj pradeda. Nikada se nije razveo ni od jedne od svojih žena, a polubraća i sestre moje bake i dalje se pojavljuju - 80 godina kasnije", piše jedan Redditovac.

"I moj prijatelj je otkrio čitav niz polubraće i polusestara u istočnoj Evropi. Njegov otav je bio oženjen i svima je rekao da ide u Drugi svetski rat, a umesto toga je emigrirao u Kanadu i počeo ispočetka. Prva porodica je verovala da jednostavno nije preživeo", piše drugi.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track