ZABORAVLJENO STARO SRPSKO JELO: Ukus tradicije - sočna domaća CICVARA koja se obožavala vekovima (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan

njam njam

ZABORAVLJENO STARO SRPSKO JELO: Ukus tradicije - sočna domaća CICVARA koja se obožavala vekovima (RECEPT)

Žena -

Naše bake nekada davno pravile su je za doručak ili večeru, ali danas je cicvara pomalo nepravedno zaboravljena.

cicvara
foto: Kurir TV

Sastojci:

(za 4 osobe)

600 g kravljeg sira

200 g kozijeg sira

200 g kajmaka

3 dcl vode

3 dcl mleka

10 kašika kukurznog brašna (belog ili žutog)

cicvara
foto: Pritnscreen

Priprema

U činiji pomešajte i izmrvite kravlji, koziji sir i kajmak. U šerpi prokuvajte mleko i vodu, a zatim postepeno dodajte smesu sira i kajmaka. Mešajte bez prestanka narednih 15 minuta sve dok voda ne ispari, a smesa ne postane gusta kao testo za palačinke.

Postepeno dodajte po kašiku kukurznog brašna narednih 10 minuta uz neprekidno mešanje do željene gustine. Mešajte još 15 minuta sve dok se smesa ne ujednači i nestane grudvica.

(Kurir.rs/Glossy/T.J.)

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track