FRIZERKA REKLA ŠTA MISLI O ŽENAMA KOJE DOĐU SAPRLJAVOM KOSOM NA FARBANJE: Evo kad je rezultat NAJBOLJI i kad se farba dobro primi
Foto: Profimedia

da li vi perete svoju kosu?

FRIZERKA REKLA ŠTA MISLI O ŽENAMA KOJE DOĐU SAPRLJAVOM KOSOM NA FARBANJE: Evo kad je rezultat NAJBOLJI i kad se farba dobro primi

Žena -

Većina žene ne pere kosu najmanje tri ili četiri dana pre nego što poseti frizera, no da li je to ispravan potez kada idemo na farbanje, balejaž ili izvlačenje pramenova? Da li možda višak proizvoda i prirodnih ulja koja su se nakupila na kosi čine da se farba lošije "primi"? Evo šta kažu stručnjaci!

Ispostavilo se da iako možda ne operete kosu iz čiste lenjosti i praktičnosti, to je u stvari najbolja stvar koju možete da uradite za kvalitet svoje kose.

Farbanje, Kosa, Frizer
foto: Profimedia

- Vaša kosa pre farbanja treba da bude prljava jer prirodna ulja pomažu u zaštiti od jakih hemikalija. Ta prirodna mast služi kao dodatni premaz, čini da dođe do manje oštećenja i lomljenja kose, te smanjuje šansu za iritaciju skalpa. Što je više ulja na kosi, to je veća zaštita tokom fabranje, posebno ako koristite blanš - objašnjava američka frizerka i kolorista Teri Fe iz Vašingtona.

Čista kosa je prilikom farbanja čak kontraproduktivna

Takođe, čista kosa može da oteža stvari vašem frizeru, posebno kada radite balejaž.

- Ako vam je kosa sveže oprana, imaćete više novih, bebi dlaka, tako da je teže spustiti ih i ofarbati i njih. Ja ponekad čak zaprljam kosu klijenta lakom za kosu, ako je previše čista, pre nego što nanesem blanš - ističe Teri.

pranje kose
foto: profimedia

Ona ipak dodaje da ne bi trebalo da u kosi imate ostatke šampona za suvo pranje kose pre nego što dođete na farbanje, jer on može da promeni teksturu kose, te krajnji rezultat.

Teri savetuje ženama sa farbanom kosu da koriste šampone bez sulfata i one koji su formulisani za obojenu kosu kako bi što duže sačuvali pravu nijansu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

00:38

EDITA U STILU SVETSKI POZNATE LORIN ODUZIMA DAH: Nije bilo šampona, OVO JE MOJA PRIRODNA KOSA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track