Ne odlažite posetu lekaru!

Dobroćudni tumori prostate javljaju se često kod starijih muškaraca

Ne odlažite posetu lekaru!

Život -
Bol u bešici, peckanje pri mokrenju, tanak i isprekidan mlaz mokraće prvi su znaci bolesti

Da li se ujutru budite s tupim bolom u bešici i celom urinarnom traktu, a onda otežano mokrite? Suviše često odlazite u toalet, a svaki put kada to činite osetite peckanje i imate utisak da niste potpuno ispraznili bešiku?

Mlaz mokraće vam je tanak ili isprekidan? Onda ne bi bilo loše da se javite urologu, jer su to neki od prvih simptoma dobroćudnog uvećanja prostate. Inače, prostata je žlezda koja predstavlja deo reproduktivnog sistema muškarca. Teška je oko 20 grama, a oblikom i veličinom podseća na kesten, pa se naziva i kestenjača. Ona proizvodi važne sastojke, među kojima je i semena tečnost u kojoj su spermatozoidi, muške polne ćelije. Ta tečnost i ćelije zajedno čine spermu.

Kroz prostatu prolazi početni deo mokraćnog kanala iz bešike, zato se i prvi problemi odmah odražavaju na mokrenje.Dr Kurir je istražio kakav je to poremećaj od kojeg pati sve više muškaraca.Uvećanje prostate u medicini je poznato kao benigna prostatična hiperplazija (BPH). Sve tegobe koje se javljaju usled ovog oboljenja nastaju zbog suženja dela mokraćnog kanala koji prolazi kroz prostatu i podizanja izlaznog dela bešike, što izaziva povećanje otpora pri mokrenju. Zbog tih promena javljaju se razna oštećenja bešike, infekcije, krvarenje, stvaranje kamenca, pa i do oštećenja bubrega, što je opasno po kompletno zdravlje pacijenta ukoliko se s lečenjem ne počne na vreme.- Svaki muškarac stariji od 50 godina ima razloga da poseti urologa jednom godišnje da bi proverio stanje prostate. Ako se nekome od njih konstatuje BPH, načini lečenja se razlikuju u zavisnosti od stepena razvijenosti oboljenja.

Mogu da podrazumevaju samo davanje saveta za promenu životnih navika, do korišćenja lekova i primene različitih operacija na prostati. Više od 90 odsto bolesnika koristi lekove, dok se kod svega 10 odsto problem rešava operativnim putem - objašnjavaju urolozi.

Terapija"Prostanormal" je jedan od najefikasnijih proizvoda koji se koristi u lečenju benignog uvećanja prostate. To je biljni ekstrakt američke patuljaste palme pod imenom serenoa repens. Uspešno pomaže pri uklanjanju tegoba zbog nepotpunog, otežanog, čestog i bolnog mokrenja. Takođe, "prostanormal" smanjuje jak i iznenadan nagon za mokrenjem, a efikasno smanjuje i svaki bol koji se javlja usled ovog oboljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track