Pomozite da Dimitrije prohoda

Dr Kurir pokrenuo akciju

Pomozite da Dimitrije prohoda

Život -
Trogodišnji dečak još nije stao na noge, ima problem sa sluhom i govorom, a jedina nada je lečenje u Beču

Dimitrije Stevanović ima tri i po godine, ne hoda, ima problem sa sluhom, govorom... Zbog lošeg stanja bešike još nosi pelene, a odnedavno ima i problema sa kukom. Rođen je sa jednim od najtežih razvojnih poremećaja, takozvanom spinom bifidom. To je otvor na leđnom ili lumbalnom delu kičme zbog nedostatka pojedinih delova pršljenova, zbog čega se kičmeni kanal nije zatvorio. Na rođenju mu je oštećena kičmena moždina, što je kod deteta izazvalo paralizu i gubitak osećaja od karlice do stopala. Za njega je jedini lek transplantacija matičnih ćelija u Beču, koja košta 27.000 evra, a roditelji taj novac nemaju.Ivana Stevanović, majka malog Dimitrija, kaže za Dr Kurir da je njen sin, uprkos brojnim zdravstvenim problemima, uvek nasmejan, veseo i raspoložen za igru.- Ujutru umesto u školicu Dimitrija vodimo u Centar za decu oštećenog sluha. Nakon toga u Dečju kliniku u Tiršovoj na terapije, a posle ručka idemo na trening - navodi majka i dodaje da su zahvaljujući ovakvom načinu života uspeli da poboljšaju stanje malog Dimitrija, ali da to nije dovoljno.Ona objašnjava da je sin, rođen sa teškim poremećajem, dodatno povređen tokom porođaja.- Za tri nedelje života moje dete operisano je čak dva puta. Prvi put odmah po rođenju, kada mu je zatvoren deo kičme kako bi se sprečila infekcija. Posle toga mu je drugom operacijom ugrađena pumpica, koja reguliše takozvanu likvornu tečnost u kičmenoj moždini i glavi. Mnogo radimo s njim, ali to nije dovoljno.

Uprkos svim našim naporima, njegovo stanje je neizvesno. Nada nam se vratila kad smo saznali za kliniku u Beču u kojoj transplantacijom matičnih ćelija može da poboljša Dimitrijevo zdravlje, a za nju nam treba 27.000 evra, koje nemamo - kaže očajna majka.Dr Kurir se uključio u akciju pomoći malom Dimitriju. Srbijo, pomozi!

Dinarski žiro-račun otvoren je u Banci Intezi, a broj je 160-1-73, s pozivom na broj 5210200023717. Svrha uplate je "Donacija za humanitarnu akciju za Dimitrija Stevanovića". Broj deviznog računa u istoj banci je RS35-160-5230200279330-11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track