POZNATI LEKAR GODINAMA JEO DORUČAK ZA KOJI JE MISLIO DA JE ZDRAV: Ugojio se od njega 10 kilograma i video je užasne promene! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

neverovatno

POZNATI LEKAR GODINAMA JEO DORUČAK ZA KOJI JE MISLIO DA JE ZDRAV: Ugojio se od njega 10 kilograma i video je užasne promene! VIDEO

Život -

Godinama je verovao da jede zdrav doručak, a onda je uočio promene koje su loše po zdravlje.

U jednoj od svojih brojnih epizoda o ishrani koje emituje na Jujtub kanalu, proslavljeni doktor Tim Spektor govorio je o doručku za koji je shvatio da mu nanosi štetu.

doktor, doktor Tim Spektor, Tim Spektor
foto: Printscreen/Youtube

Prvi obrok u danu smatra se najvažnijim, jer predstavlja preduslov za dobar početak dana. Kada se preskoči, umor u toku dana je neizbežan, jer mozgu i telu nestane energije za pravilno funkcionisanje. Doktor Spektor je podelio lično iskustvo i otkrio da je zbog doručka koji je konzumirao 10 godina - dobio 10 kilograma!

Primetio je skok šećera u krvi nakon svakog doručka, iako je smatrao da jede zdravo. Obrok se sastojao od tosta i marmelade, šoljice čaja i čaše ceđenog soka od pomorandže. Kad popijete sok od pomorandže ili bilo koji drugi sok, šećer iz soka podiže nivo serotonina (hormona sreće), što vas čini srećnim na kratko, ali ste potpuno bez elana.

doktor, doktor Tim Spektor, Tim Spektor
foto: Printscreen/Youtube

Zbog dejstva insulina koji se aktivira prilikom unosa soka, ubrzo će doći do pada šećera i energije.To ga je navelo da proba da jede druge kombinacije, prateći šta njegovom organizmu prija.

Istovremeno, organizam njegove supruge nije reagovao na isti način na istu vrstu doručka. Zato je naglasio važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka.

Nakon istraživanja, doktor Spektor je saznao kakav doručak mu najviše odgovara i ima najbolji efekat na njegovo telo. Odlučio je da za jutro jede obrok koji je bogat masnoćama, pa tako po pravilu konzumira punomasni jogurt sa orašastim plodovima, semenkama i bobičastim voćem.

"Ujutru pojedem punomasni jogurt sa malo orašastih plodova i semenki i dodam bobičasto voće koje imam, bilo da je smrznuto ili sveže. A čaj sam zamenio kafom", rekao je doktor i dodao da su rezultati savršeni. Izgubio je višak kilograma, a šećer u krvi se stabilizovao. "Bila je to radikalna razlika. Nisam imao skokove šećera u krvi. Takođe, nisam osećao glad na poslu već u 11 sati, kao što sam je osećao nakon tosta sa marmeladom i čajem", ispričao je dr Tim Spektor.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

03:16

AKO VAS UJEDE KRPLELJ, BOLJE GA NE VADITE SAMI! Doktor otrkio koje su opasnosti ako ne zatražimo stručnu pomoć NAKON UBODA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track