UGINUO BOBI, NAJSTARIJI PAS NA SVETU: Doživeo je 31 godinu, ovo je bio recept njegovog vlasnika za DUG ŽIVOT (FOTO)
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

OGLASILA SE NJEGOVA VETERINARKA

UGINUO BOBI, NAJSTARIJI PAS NA SVETU: Doživeo je 31 godinu, ovo je bio recept njegovog vlasnika za DUG ŽIVOT (FOTO)

Život -

Uginuo je Bobi, najstariji pas na svetu.

Ovoga proleća je napunio 31 godinu, te je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji pas na svetu. Sada se veterinarka koja se brinula o Bobiju na društvenim mrežama javila s tužnim vestima.

"Uprkos tome što je nadživeo svakog psa u istoriji, njegovih 11.478 dana na zemlji nikada neće biti dovoljno za one koji su ga voleli. Kada smo pitali Leonela koji je njegov recept za Bobijev izuzetno dug život, brzo je odgovorio: 'Dobra ishrana, stalan kontakt s prirodom, stalna veterinarska nega i ljubav. Bobi zna da je bio jako voljen.' Bobi, naučio si svet sve što ne možeš ni da zamisliš", napisala je Karen Beker.

pas Bobi
foto: Luis Boza / AFP / Profimedia

Bobi je ceo život proveo s porodicom Kosta u Portugalu. Njegov vlasnik Leonel imao je osam godina kada je sa svojom sestrom počeo da se brine o Bobiju. Krili su to od svojih roditelja, ali na kraju je psa prihvatila cela porodica.

"Znali smo da mu tada neće ništa učiniti i da će Bobi ostati s nama. Dobili smo kaznu, naravno, ali isplatilo se", izjavio je ranije Leonel za strane medije.

Bobi je inače alentejski pastirski pas, a normalni životni vek te rase je između 12 i 14 godina.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track