PROIZVEDEN PRVI KONDOM ZA ŽENE I MUŠKARCE: Moći će da ga koriste svi, a evo koliko će koštati pakovanje od dva komada! (FOTO)
Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI?

PROIZVEDEN PRVI KONDOM ZA ŽENE I MUŠKARCE: Moći će da ga koriste svi, a evo koliko će koštati pakovanje od dva komada! (FOTO)

Život -

Stigla je univerzalna zaštita! Malezijski ginekolog napravio je prvi kondom koji mogu da koriste i muškarci i žene.

Kondom je napravljen od materijala koji se obično koristi za pokrivanje povreda i rana u bolnicama. Njegov pronalazač se nada da će kondom, nazvan Vondaleaf, osnažiti ljude da preuzmu bolju kontrolu nad svojim zdravljem, bez obzira na njihov pol ili orijentaciju.

Kondomi, Kondom
foto: Profimedia

- To je u osnovi običan kondom sa lepljivom prevlakom - rekao je dr Džon Tang Ing Čing, ginekolog u kompaniji za medicinske uređaje Twin Catalist.

- Lepak se odnosi samo na jednu stranu - dodao je, što znači da ga mogu obrnuti i koristiti oba pola. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštaće tri evra. Biće dostupan za kupovinu u decembru.

Prosečna cena za desetak kondoma u Maleziji je između 4,11 i 8,61 evra. Tang pravi kondome od poliuretana, materijala koji se koristi u prozirnim zavojima za rane, koji je tanak i fleksibilan, ali jak i vodootporan.

kondom
foto: Profimedia

- Jednom kada ga stavite, često ne shvatate da je tu - rekao je on, misleći na obloge napravljene od materijala. On je objasnio da je Vondaleaf prošao kroz nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja i da će biti komercijalno dostupan na veb stranici kompanije ovog decembra.

- Na osnovu broja kliničkih ispitivanja koje smo sproveli, prilično sam optimista da će vremenom to biti značajan dodatak mnogim metodama kontracepcije koje se koriste za sprečavanje neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti - rekao je Tang.

(Kurir.rs/net.hr)

Bonus video:

00:58

SNIMAJU SEKS SA DEVOJČICAMA KOJIMA U TOKU ODNOSA RAZBIJAJU GLAVU ČEKIĆEM!? Šokantna izjava Dejana Lučića o satanističkom ritualu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track