MILIONER IZ BLATA ISPRIČAO KAKO VASPITAVA DECU DA POSTANU BOGATAŠI: "Ne treba im davati novac i ne želim ni da ga zarade, već..."
Foto: Instagram/derikfay

prosto

MILIONER IZ BLATA ISPRIČAO KAKO VASPITAVA DECU DA POSTANU BOGATAŠI: "Ne treba im davati novac i ne želim ni da ga zarade, već..."

Život -

Derik Fej je imao teško detinjstvo. Odrastao je u siromašnoj porodici, a odgajila ga je samohrana majka. Upravo mu je to bio motiv da si osigura bolju budućnost. Sve što je naučio do danas, kada na računu ima milione, želi da usadi svojoj deci.

"Deci ne treba davati novac ako obave neki kućni posao. Ne želim da nauče kako će dobiti novac ako nešto urade. Ne želim da zarade novac, želim da ga stvore", rekao je u jednom podkastu.

Za primer je naveo sedamnaestogodišnju ćerku koja je želela da kupi dečku patike koje koštaju 350 dolara.

"Rekao sam joj da joj neću dati novac za takav poklon jer ona ima pun ormar patika koje sam joj kupio. Savetovao sam joj da poseti radnje koje otkupljuju obuću i da vidi hoće li uspeti da skupi taj novac. Dao sam joj trideset dana da stvori 350 dolara profita. Tako će zadržati novac i neće morati meni da vrati novac koji bih joj pozajmio", objasnio je.

Šta time pokušava da postigne?

"Učim decu da stvore bogatstvo, a ne da budu radnici koji rade od 9 do 17 i koji moraju da obave određeni zadatak kako bi dobili novac", zaključio je, piše Index.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:30

OVAKO ĆETE IMATI VEĆA PRIMANJA I LIČNU SLOBODU Ekonomista otkrio PRAVILA za privatan biznis: Prvo, radićete duže od 8 sati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track