KINEZ NA ČISTOM SRPSKOM JEZIKU U SRED PEKINGA PEVA VELIKI HIT TOŠETA PROESKOG: "Nije Kina preko puta!" Svi oduševljeni! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

koja faca!

KINEZ NA ČISTOM SRPSKOM JEZIKU U SRED PEKINGA PEVA VELIKI HIT TOŠETA PROESKOG: "Nije Kina preko puta!" Svi oduševljeni! (VIDEO)

Život -

Muzika ima tu moć da prevaziđe rasu, boju kožu, religiju i da spoji naočigled nespojivo. Neke naše pesme se slušaju u belom svetu i to na najneobičnijim mestima. Stranci vole da pevaju naše pesme, neki "ubodu" izgovor, neki i ne baš, ali je uvek lepo čuti naški.

Pesma "Ti si početak i kraj" Tošeta Proeskog koju je pre šesnaest godina napisao Miroslav Rus čula se na ulicama Pekinga u izvođenju mladog i talentovanog @wang_xiao_chong.

Kinez, Toše Proeski, nastup, gitara
foto: Printscreen/Instagram

- Nije Kina preko puta, trebalo je vremena dok pesma tamo stigne - u šali je rekao Miroslav koji je na svom Instagramu podelio video kineskog uličnog muzičara Vanga koji u srcu Pekinga, na besprekornom našem jeziku, bez naglaska, s puno emocija izvodi pesmu koju je on 2007. godine napisao za svog prijatelja i "brata" kako je zvao Tošeta.

Kada se pogleda profil mladog Kineza, vidi da veoma voli domaću scenu pa je je pevao i pesme Željka Joksimovića, Sergeja Ćetkovića... ali definitivno najviše voli Tošeta Proeskog. Zbog toga je i nastupio u rodnom Kruševu pokojnog pevača i to baš na dan kada je poginuo.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track