ANTONIJA (17) POJELA HRANU NA PIJACI I DOŽIVELA HOROR Bubrezi joj otkazali, lekari joj se bore za život: Evo čime se zarazila
Foto: Printscreen/GoFundMe

muka

ANTONIJA (17) POJELA HRANU NA PIJACI I DOŽIVELA HOROR Bubrezi joj otkazali, lekari joj se bore za život: Evo čime se zarazila

Život -

Devojčica se bori za život nakon što je uhvatila smrtonosni soj ešerihije koli iz hrane kupljene na božićnoj pijaci.

Antonija Hej (17) iz Bakingemšira, provela je poslednje dve nedelje na intenzivnoj nezi nakon što je verovatno uhvatila STEC-HUS, izazvan ešerihijom koli O157. Veruje se da ga je dobila na pijaci u Grejt Misendenu.

Imala je više operacija - uključujući jednu za uklanjanje dela creva - i transfuziju krvi jer su joj bubrezi otkazivali, zbog čega je bila prisiljena na dijalizu.

Njena starija sestra, Džemima Hej, pokrenula je GoFundMe kampanju i napisala: „Ona trenutno ima sreće što je živa i nastavila je da pokazuje neverovatnu odlučnost i snagu sve ovo vreme, uprkos ogromnom stresu, bolu i traumi – sve u kombinaciji sa ekstremnom fobijom od injekcije.'

Antoniji je bilo dozvoljeno da Božić provede kod kuće sa svojom porodicom - koja je nije napustila - pre nego što se vratila u bolnicu na Boksing dej (Boxing Day) zbog otkazivanja bubrega.

Antonija Hej
foto: Printscreen/Facebook/Instagram

Njen otac, Stiv Hej, napisao je na Fejsbuku:

„Svakome ko je možda iskusio simptome trovanja hranom u bilo kom restoranu, ustanovi ili bilo kojoj pijačnoj tezgi u Grejt Misendenu tokom Božićne pijace, posebno od/i 25. novembra molim vas da mi pošaljete PM, pošto se moja srednja ćerka (17) bori za život nakon ozbiljne bakterijske infekcije (e-coli) za koju se sumnja da je nešto jela u to vreme i imamo jake teorije, ali samo treba da znamo da li je još neko bio pogođen bilo kojim nivoom stomačnih problema ili bolest (uključujući grčeve u stomaku ili dijareju 1-10 dana nakon toga). Sve zdravstvene ustanovw su svesne ovog problema."

Antonija Hej
foto: Printscreen/Facebook/Instagram

Antonija je ambiciozna i hoće da postane glumica jednog dana, zabrinuta je kako će to uticati na ostatak njenog života i karijere i oseća se kao da su joj "snovi uništeni" jer ne može da nastavi da ide na kurs scenskih umetnosti.

Porodica takođe trenutno nema primanja, jer njen otac nije plaćen za odsustvo sa posla. Džemima je rekla: „Svako ko je upoznao Antoniju znaće da je ona najljubaznija, najbrižnija osoba i da osvetli svaku sobu u koju uđe.

Antonija Hej
foto: Printscreen/GoFundMe

„Uprkos tome što je prošla kroz najteže vreme u svom životu, sve do čega joj je stalo su svi ostali i kako se osećaju, i dalje pokušava da nasmeje sve.“

Prema NHS-u, samo mali broj ljudi razvija HUS od ovog soja E.koli. Možete uhvatiti ovu specifičnu vrstu ako jedete kontaminiranu hranu, dodirujete zaražene životinje, imate kontakt sa drugima koji su kontaminirani i pijete ili plivate u zaraženoj vodi.

Stranica za GoFundMe je trenutno premašila cilj od 5.000 funti za samo 24 sata i sada je prikupila više od 8.000 funti.

Porodica je zahvalila svima na velikodušnosti i dodala: „Ovaj novac će joj neizmerno pomoći u njenim tekućim tretmanima, oporavku i troškovima, uključujući praćenje njenih glumačkih snova.“

Antonija Hej
foto: Printscreen/Facebook/Instagram

Pab u kome Antonija radi, Britanija u Marlou, objavio je na svojoj stranici sledeće:

„Mnogi od vas ovde su imali zadovoljstvo da je upoznaju ili da ih Antonija uslužuje. Nažalost, nedavno se ozbiljno razbolela, a mi sada želimo da uradimo svoj deo i da se brinemo o njoj, na isti način na koji se brine o svojim kolegama i gostima od kada je došla u Britaniju. Ako možete da donirate, učinite to ili nam pomozite da širimo svest. Nadamo se da ćeš uskoro ozdraviti Antonija."

Antonija Hej
foto: Printscreen/Facebook/Instagram

Pab je takođe bio domaćin događaja za prikupljanje sredstava na Badnje veče kako bi se prikupio novac.

Nedavno je 30 Britanaca obolelo od E. koli povezane sa zanatskim sirom. Četiri vrste sira iz Lankašira gospođe Kirkam su hitno povučene i dobile upozorenje „ne jesti“ zbog straha od kontaminacije. Svi su bili pozitivni na specifičan soj nazvan 0145, za koji se strahovalo da vreba u siru.

(Kurir.rs/DailyMAil/T.J.)

Bonus video:

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track