NAPRAVILA SAM SELFI I SHVATILA DA IMAM KARCINOM: Bio je dovoljan samo jedan pogled i odmah sam znala KAKAV PAKAO me čeka (FOTO)
Foto: Printscreen

na svu sreću bilo benigno

NAPRAVILA SAM SELFI I SHVATILA DA IMAM KARCINOM: Bio je dovoljan samo jedan pogled i odmah sam znala KAKAV PAKAO me čeka (FOTO)

Život -

Erin Dojl u aprilu prošle godine prisustvovala je venčanju svoje najbolje drugarice. Kao i svaka deveruša, bila je prilično vesela, uživala u piću i bila uz mladu. Nisu izostali ni "selfiji" uz zdravicu sa mladom, prenosi news.com.au.

Naizgled prelep dan, nakon 20 minuta za Erin je postao prilično stresan. Nakon fotkanja, ona je kako bi namestila grudnjak bez bratela ispod satenske haljine, osetila "lopticu" na spoljašnjoj strani desne dojke.

Stomak mi se prevrnuo i počela sam da se preznojavam - rekla je Erin koja je nakon toga odlučila da nikom ne govori, kako ne bi svima "pokvarila raspoloženje.

Erin Dojl
foto: Printscreen

Inače, njena baka je takođe imala rak dojke, te je odlučila da se brzo obrati svojoj majci: "Našla sam kvržicu, šta da radim?", priseća se ona. Ona je očigledno relativno dobro upoznata sa svim tim… i preporučila mi je da sledećeg dana odem kod lekara opšte prakse".

Dijagnoza

Na svu sreću, rezultati preglada pokazali su da je kvržica na dojci benigna. Ali svakako je uradila ultrazvuk koji je pokazao da je masa "verovatno" fibroadenom - benigna kvržica koja se obično nalazi kod žena u 20-im i 30-im godinama. Međutim, preporučena je biopsija.

Erin Dojl
foto: Printscreen Facebook

Nakon par dana rezultati su pokazali da kvrga od 2,5 cm u stvari rak trećeg stepena. Potvrđeno je da je njen rak bio hormonski pozitivan i da se „hranio” svojim estrogenom. Takođe je otkriveno da se radi o retkom solidnom papilarnom karcinomu (SPC) – sporo rastućem karcinomu, koji se skoro uvek nalazi kod starijih žena.

Doktori su u junu iste godine odlučili da je potrebna operacija kako bi otklonili rastuću masu u dojci koja je uspešno prošla. Nakon toga kao redovan proces lečenja raka, usledila je hemoterapija.

(Kurir.rs/Naj žena/T.B.)

Bonus video:

03:39

KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track