IZMASAKRIRALE SU BRAČNI PAR I GLUMICU U 9. MESECU TRUDNOĆE: Bile očarane zloglasnim sektašem, a sada je jedna od njih NA SLOBODI
Foto: AP

nakon 53 godine robije

IZMASAKRIRALE SU BRAČNI PAR I GLUMICU U 9. MESECU TRUDNOĆE: Bile očarane zloglasnim sektašem, a sada je jedna od njih NA SLOBODI

Život -

Jedna od žena koje su bile deo ozloglašene sekte koja je ubila glumicu Šeron Tejt, puštena je na slobodu.

Teško da je ijedan kult, ili bolje rečeno čovek, izazivao toliki strah u Holivudu kao što je to bio Čarls Menson i njegova "Porodica". Zverstva koja su počinili oni kojima je isprao mozak, tako da on ne uprlja ruke krvlju, i dan-danas se prepričavaju.

23.7.2016, Čarls Menson, kult
foto: AP

Setimo se samo ubistva trudne Šeron Tejt, kada je su 9. avgusta 1969. u kuću glumice koja je u tom trenutku bila sa tri prijatelja, upale "Mensonove žene" Suzan Etkins, Patriša Krenvinkel i Teks Votson.

Šeron Tejt
foto: Profimedia

One su iz vatrenog oružja ubile momka koji je obilazio posed, dok su Šeron i prijatelje zaklali, a njihovom krvlju napisali na vratima kuće "svinje".

Samo dan kasnije, 10. avgusta, usledilo je još jedno ubistvo u kojem je učestvovala i Lesli Van Hauten, u tom trenutku najmlađa članica kulta. Imala je samo 19 godina kada je, vođena Mensonom koji je bio nezadovoljan panikom koja je nastala nakon ubistva Tejt, sa Klem Hrogam upala u dom porodice Labjanka. Biznismen Leno i njegova supruga Rozmari bili su brutalno ubijeni.

Hauten je kasnije na suđenju priznala da je je ona ta koja je držala Rozmari, pa ju je posle u stomak ubola 16 puta, kao i da je pomogla ostalima da iseckaju Lenovo telo pre nego je krv razmazala po zidovima. Lesli je priznala i da je bila prisutna kada je ubijena Šeron Tejt dan ranije, ali da nije učestvovala.

Šeron Tejt
foto: Profimedia

Ona je izjavila da se kaje zbog ubistva, da je bila psihički bolesna od upotrebe LSD-a, te da je verovala da je Čarls Menson bio "Isus Hrist".

čarls Menson
foto: Topratedviral

Lesli puštena na slobodu

Lesli je prvo bila osuđena na smrt, ali joj je kazna ublažena na doživotnu, ali nije prestala da se žali. A onda se dogodilo nezamislivo - njena treća žalba je usvojena i ona je pre nedelju dana puštena na slobodu nakon odslužene 53 godine kazne.

Ona je sada premeštena u posebnu ustanovu za rehabilitaciju. Očekuje se da će se u toj ustanovi zadržati oko godinu dana, a njen advokat navodi da Lesli sada uči kako se koristi mobilni telefon, da ode do prodavnice i kako da koristi platnu karticu.

"Ona se još uvek navikava na ideju da je ovo stvarno. Ona je u zatvoru provela 53 godine i ne zna da koristi ni bankomat, ni mobilni telefon, ni kompjuter," kaže njen advokat.

Takođe, Lesli će biti na uslovnoj slobodi naredne tri godine. Inače, Debra Tejt, sestra ubijene glumice Šeron Tejt, godinama je javno apelovala na to da članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona ostanu iza rešetaka, što se odnosilo i na Lesli u čije pokajanje nije verovala.

Lesli Van Huten, Čarls Menson, 23 jul 2016
foto: AP

"Da li je ona fina devojka? Ne. Da li je životinja? Mislim da je tada bila, a bojim se da i dalje jeste", rekla je Debra Tejt o Van Hauten.

"Molila sam se dok nisam istupila zube da u svakom poljupcu, osmehu ili lepoj stvari koju bi Van Hauten mogla da doživi tokom slobode dobije flešbek urlika, vrisaka, krvi", rekla je Debra.

( Kurir.rs / Wanted / T.B. )

Bonus video:

04:35

DA LI JE MOGUĆE DA IZA UBISTVA DEVOJČICE ĐORČEVSKE STOJI SEKTA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track