05:50

MURAL NAPRAVIO PROMENU, ZASIJAO U ČAČKU! Umetnici otkrili zašto je baš on poseban NAPRAVLJENA I ANIMACIJA?

KURIR TV

MURAL NAPRAVIO PROMENU, ZASIJAO U ČAČKU! Umetnici otkrili zašto je baš on poseban NAPRAVLJENA I ANIMACIJA? (VIDEO)

Zasadi Drvo -

Posle Beograda, Čačak je drugi grad koji je u okviru akcije "Zasadi drvo" dobio novi mural.

"Napravi promenu - zasadi drvo i pošalji poruku" simbolična je krilatica crteža koji je oplemenio fasadu čačanske osnovne škole. Mural su zajednički naslikali umetnici Andrej Žikić Artez i Vuk Djurić Endo.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

Andrej, vizualni umetnik, naveo je zašto je ovaj mural toliko bitan ali i na koji način su uspeli da ga približe još više ljudima.

Zasadi drvo
foto: Kurir televizija

- Kada se mural animira, onda se posmatračima razjasni o čemu se tačno radi. Jedna od stvari koja je karakteristična za oslikavanje u javnom prostoru. Radovi ostaju za umetnicima, a umetnici odlaze. Posmatrači nakon toga nemaju više koga da pitaju o čemu se tu zapravo radi. Sama ideja je super jer kako posmatrač vidi sliku tako će je i protumačiti. Sa druge strane, kada budemo stavili QR kod koji će ljudi moći da skeniraju i da vide animirani deo crteža. Time će i da vide šta sam ja hteo da kažem - rekao je Andrej.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:29

ŠKOLA U ČAČKU DOBILA MURAL ZAHVALJUJUĆI PROJEKTU ZASADI DRVO Napravi promenu - zasadi drvo i pošalji poruku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja