NAJMLAĐI IZ VRTIĆA PINOKIO NAUČILI SVE O PČELAMA! Akcija Zasadi drvo je sve veća, a POGLEDAJTE ŠTA SU SVE DECA NAUČILA (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

NAJMLAĐI IZ VRTIĆA PINOKIO NAUČILI SVE O PČELAMA! Akcija Zasadi drvo je sve veća, a POGLEDAJTE ŠTA SU SVE DECA NAUČILA (VIDEO)

Zasadi Drvo -

U Srbiji se sprovodi najveći projekat sadnje stabala pod nazivom "Zasadi drvo". Od kada je projekat pokrenut 2019. godine, do danas je zasađeno skoro 600.000 sadnica. Ovaj projekat ima za cilj pošumljavanje Srbije, ali i podizanje ekološke svesti kod naših građana, naročito kod dece.

U skladu sa ovim ciljevima, organizovana je edukativna radionica u vrtiću Pinokio u Beogradu. Radionica je bila posvećena pčelama, a deca su sa velikom pažnjom slušala predavanje Jovane Bule Dubaić sa Biološkog fakulteta BU.

- Deca najbolje uče kad nešto vide ili kad opipaju i rade sa rukama. Tako da je ova radionica bila posvećena pčelama, svim pčelama, a ne samo medonosnim. Pričali smo o tome koliko pčela ima u našoj zemlji i šta možemo da uradimo da im pomognemo. Pravili smo hotelčić za pčele - rekla je Jovana Bula Dubaić, sa Biološkog fakulteta BU.

1 / 4 Foto: Kurir televizija

Upkos savremenom načinu života, deca se i dalje interesuju za prirodu, što potvrđuju i u vrtiću Pinokio. Deca vole da borave na otvorenom prostoru, istražuju i uče o svetu oko sebe. Rukovodilac vrtića Gorica Kamperelić istakla je da je sve što su radili na radionici sa decom veoma značajno za njihov razvoj.

- Deca vole da borave na otvorenom prostoru, da istražuju i da kopaju. Što se toga tiče mislim da je ista situacija kao nekada i sada i da su nam deca potpuno ista. Sve što smo radili je veoma značajno - istakla je Gorica Kamperelić, rukovodilac vrtića Pinokio.

02:58

NAJMLAĐI IZ VRTIĆA PINOKIO NAUČILI SVE O PČELAMA! Akcija Zasadi drvo je sve veća, a POGLEDAJTE ŠTA SU SVE DECA NAUČILA

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track