TAKSI NA STRUJU U BEČU: Uskoro na ulicama 120 vozila na elektronski pogon!

Inovacije

TAKSI NA STRUJU U BEČU: Uskoro na ulicama 120 vozila na elektronski pogon!

Austrija -
Za taksi preduzeća postoji subvencija od 8.000 evra po vozilu i posebno za bečke taksiste prilagođena brza mreža stanica za punjenje

BEČ - Bečko preduzeće Wiener Stadtwerke započelo je jedan od najvećih "E-taksi“ projekata u svetu koji do iduće godine predviđa uključenje u saobraćaj 120 taksi vozila na elektronski pogon.

Sa iskustvima i saznanjima sakupljenim tokom prve godine, u 2017. na ulicama bi trebalo da bude 250 vozila. Trajanje projekta ograničeno je na tri godine.

Zahvaljujući brzim stanicama za punjenje kao i povoljnim tarifama struje za taksi koje je omogućilo bečkog energetsko preduzeće Wien Energie stvoreni su dobri preduslovi za sprovođenje ovog inovativnog i ambicioznog projekta.

Projekat "E-taksi“ koji finansijski podržava austrijsko Ministarstvo za saobraćaj, inovacije i tehnologiju predstavlja šansu za taksi preduzeća da se preorjentišu na ekološka vozila. Za taksi preduzeća postoji subvencija od 8.000 evra po vozilu i posebno za bečke taksiste prilagođena brza mreža stanica za punjenje.

Pored toga, prevoznici koji se među prvima prijave dobiće za godinu dana besplatno struju na odgovarajućim pumpama i povoljne tarife za buduće korišćenje, čime je korišćenje E-taksija ne samo ekološko već i finansijski povoljnije kako za prevoznike tako i za korisnike taksi usluga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track