MONSTRUM: Otac zlostavljao dvomesečnu bebu do smrti!

podlegla povredama

MONSTRUM: Otac zlostavljao dvomesečnu bebu do smrti!

Austrija -
Beba je 12. marta, prebačena u bolnicu, ali je od zadobijenih povreda preminula sledećeg dana, a protiv oca (23) je podneta prijava

KLAGENFURT - Otac (23) bebe stare dva meseca, koja je 13. marta, od zadobijenih povreda preminula u bolnici u Klagenfurtu, osumnjičen za zlostavljanje i nanošenje teških telesnih povreda detetu, piše danas austrijski Javni radio-televizijski servis (ORF). Ove navode za Austrijsku novinsku agenciju (APA) potvrdila je i državna tužiteljka Sandra Agnoli.

„Prema prvim procenama izgleda da je dete zadobilo povrede od jakog treskanja i drmusanja deteta “, kaže Agnoli za APA.

Beba je prošlog četvrtka, 12. marta, u bolnicu prebačena kolima hitne pomoći. Prema pisanju ORF, još tokom vožnje doktori su pokušali da reanimiraju bebu. Nažalost, dete je od zadobijenih povreda, već sledećeg dana preminulo u bolnici. Lekari, koji su odmah posumnjali da se u ovom slučaju radi o zlostavljanju deteta, odmah su obavestili nadležne službe. Telo bebe je poslato na obdukciju, a prema rečima Sandre Angoli, Državno tužiteljstvo čeka konačne rezultate autopsije.

„Još nije utvrđeno šta je uzrok smrti deteta“, izjavila je Angoli.

Sa Instituta za klinički forenziku Ludvig Boltcman (Ludwig Boltzmann) upozoravaju da ako se dojenče snažno protresa može kod deteta izazvati teške povrede, a ponekad čak dovesti i do smrti. Već nakon nekoliko sekundi detetu prete krvarenja, kao i povrede tkiva i kostiju.Takođe, prilikom treskanja bebin mozak udara o unutrašnju stranu lobanje. Tom prilikom može doći do pucanja krvnih sudova, krvarenja, oticanja mozga, krvarenja mrežnjače, lomova kostiju i oštećenja mekog tkiva. Iako ove posledice ne moraju svaki put dovesti do smrti deteta, mogu prouzrokovati oštećenja centra za ravnotežu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track