PLJAČKALI ZLATARE: U Austriji počinje suđenje Srbinu, članu bande Pink Panter!
Foto: Arhiva Austrijske Policije

Harali po Klagenfurtu

PLJAČKALI ZLATARE: U Austriji počinje suđenje Srbinu, članu bande Pink Panter!

Austrija -
Srbin Rajko R. (28) optužen je za pljačku zlatare u Kalgenfurtu, a za njegovim saučesnikom Bojanom M. (34) policija još uvek traga

BEČ - Danas će u Austriji počinje suđenje Srbinu Rajku R. (28), zbog pljačke jedne zlatare u Klagenfurtu. Rajko R. je u maju ove godine uhapšen u Nemačkoj.

Pomenuta pljačka se odigrala 4. marta prošle godine, a osim optuženog, u njoj je učestvovao i Srbin Bojan M. (34), koji se još uvek nalazi u bekstvu. Policija navodi da su oba ova muškarca pipadnici internacionalne bande Pink Panter, te ne isključuju mogućnost da je barem jedan od njih dvojice već ranije učestvovao u još jednoj pljački zlatare koja se takođe odigrala u Klagenfurtu.

Uhapšeni i njegov saučesnik su u martu prošle godine upali u jednu zlataru, koja se nalazi u centru Klagenfurta. Držeći u rukama lažne pištolje, koji su u potpunosti izgledali kao pravi, pljačkaši su jednoj radnici zlatare naredili da legne na pod, dok su drugu zaključali u sporednu prostoriju. Tom prilikom su oduzeli i mobilne telefone od prodavačica.

Video kamerom zabeležena pljačka zlatare u Klagenfurtu
Video kamerom zabeležena pljačka zlatare u Klagenfurtu

Nakon što su razbili stakla na izložbenim vitrinama, pljačkaši su u svoje torbe natrpali satove i nakit u vrednosti od 145.000 evra i pobegli. Jedan od njih dvojice je posle pljačke sa lica mesta pobegao biciklom. Upravo je to bio jedan od glavnih tragova koji je policiju doveo do osumnjičenih. Naime, jedan prolaznik je posle pljačke svojim mobilnim telefonom fotografisao begunca na biciklu.

Policijskom proverom fotografije ustanovljeno je da bicikl pripada jednom hotelu, koji se nalazi u samom centru Klagenfurta i u kome su oba pljačkaša odsela pod lažnim imenima. Iako je policija već nekoliko dana posle pljačke uspela da sazna identite oba pljačkaša, objavi njihove fotografije i izda međunarodnu teralicu, bilo je potrebno više od godinu dana da jedan od njih bude uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track