PRAKTIČNI: Austrijanci ne žele čarape i gaće za Božić, već samo keš!
Foto: T-online.de

LISTA ŽELJA ZA DEDA MRAZA

PRAKTIČNI: Austrijanci ne žele čarape i gaće za Božić, već samo keš!

Austrija -
Prama poslednjim anketama čak 45 odsto Austrijanaca je reklo da bi kao poklon ispod božićne jelke najviše voleli da ih čeka novac

BEČ - Kako se bliži Božić sve veći broj Austrijanaca odlazi u potragu za poklonima. Ukoliko ste u dilemi i ne znate šta da kupite svojim najmilijima, Kurir zna šta bi Austrijanci najviše voleli da dobiju kao božićni poklon.

Prema rezultatima ankete, koju je na uzorku od 1.000 ispitanika sproveo Majnungsraum (meinungsraum.at, u prevodu soba mišljenja), austrijski portal za istraživanje tržišta, 45 odsto Austrijanaca je reklo da bi kao poklon ispod božićne jelke najviše voleli da ih čeka novac.

Za poklon bonove se odlučilo 43 odsto ispitanih, dok bi 41 odsto anketiranih kao božićni poklon volelo da dobije neko putovanje. Knjigu bi želelo 23 odsto skromnijih Austrijanaca . Jednak procenat se odlučio za električne uređaje, kao što su telefoni, tableti ili navigacioni sistemi, a 20 odsto ispitanih bi najradije kao božićni poklon voleli da dobiju sat ili neki komad nakita. Jedna četvrtina anketiranih Austrijanki za Božić priželjkuje garderobu, cipele ili nakit.

Među nepoželjnim božićnim poklonima, na samom vrhu liste su čarape, donji veš. U stopu ih prate kućni aparati, kao što su mikseri i usisivači. Sammo 15 odsto ispitanika svake godine sastavljaju listu želja svojih božićnih poklona, a šest odsto je dodalo da će ove godine, pomoći i sugerisati svojim najmilijima šta bi želeli kao poklon za sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track