SILOVANI NA ČASU: Nastavnica davala deci bombone s drogom pa ih seksualno zlostavljala!

SKANDAL U ŠTAJERSKOJ

SILOVANI NA ČASU: Nastavnica davala deci bombone s drogom pa ih seksualno zlostavljala!

Austrija -
"Za sada znamo da je nastavnica hemije davala privatne časove trojici mladića i dvema devojčicama”, kaže školski inspektor, Johanes Likl

VAJSKIRHEN - Državno tužilaštvo je podnelo tužbu protiv nastavnice hemije, u jednoj srednjoj školi u Vajskirhenu (Weißkirchen), zbog sumnje da je učenicima davala saltkiše koji sadrže drogu u sebi, a potom ih seksualno iskorišćavala. Ona je odmah suspendovana sa posla.

U novoosnovanoj srednjoj školi u štajerskoj opštini Murtal, vlada velika napetost zbog ovog skandala. Nastavnica je u novootvorenoj školi radila od oktobra prošle godine i među roditeljima, kolegama i učenicima važila je za osobu koja je bila predana svom poslu i dobar pedagog.

Međutim jedan od roditelja učenika prijavio je direktoru škole svoje sumnje i slučaj je odmah otvoren. Posle istrage ona je suspendovana i protiv nje je podneta tužba. Ona je učenicima kojima je svojoj kući držala privatne časove iz hemije davala slatkiše, kao što su grožđani šećer i gumene bombone, u kojima je bila droga. Potom bi učenike, koji su bili pod dejstvom dorge seksualno zlostavljala.

“Odmah po prijemu prijave škole mi smo podneli tužbu protiv nastavnice iz gornje Štajerske”, potvrdilo je državno tužilaštvo.

“Nastavnica hemije i pedagog naše škole od ponedeljka suspendovana. Neko vreme nikako nismo mogli da je dobijemo telefonom, ali smo dobili informaciju da se ona trenutno nalazi u bolnici i da je pod medicinskom negom. Za sada znamo da je kod kuće davala privatne časove trojici mladića i dvema devojčicama”, kaže školski inspektor, Johanes Likl (Johannes Lickl).

“Ovaj nemili događaji veoma su potresni kako za učenike, tako i za nas. Mi ćemo kao škola učiniti sve što je u našoj moći da svima koji su oštećeni obezbedimo potrebnu pomoć i podršku”, ističe direktor škole, Wolfgang Kofl (Wolfgang Köfl).

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track