SUKOB DVE GASTARBAJTERSKE PORODICE: Kiselinom polio sestrinog svekra!
Foto: ORF

PORODIČNA DRAMA

SUKOB DVE GASTARBAJTERSKE PORODICE: Kiselinom polio sestrinog svekra!

Austrija -
Rat dve porodice turskih imigranata počeo je kada je, Ajše pobegla za sina vlasnika kioska, Barisa A. i udala se za njega

ŠERDING - U gornjeaustrijskom mestašcu Ridau (Riedau) kraj grada Šerdinga (Schärding) već više od dve godine traje sukob dve porodice kao u Šekspirovoj tragediji "Romeo i Julija".

U austrijskom slučaju je reč o dve zaraćene porodice turskih imigranata. Poslednji napad dogodio se ovog vikenda (28. februar), kada je kroz prozor restorana brze hrane bačena buterna kiselina na vlasnika. On i još petoro gostiju zadobili su opekotine, a posle pružene pomoći pušteni su iz bolnice na kućno lečenje.

Policija je ubrzo uhapsila dvadesetsedmogodišnjeg brata snaje vlasnika restorana. Ovo nije prvi napad na porodicu vlasnika. Rat je počeo pre oko dve godine, kada je, danas 25-godišnja Ajše (Ayse) pobegla za sina vlasnika kioska, Barisa A. i udala se za njega. Međutiim Ajšina familiji se ni do danas nije pomirila sa tim brakom.

"Pre godinu i po dana, kada je Ajša bila trudna i nosila blizance, u kuću im je, kroz zatvoren prozor bačen poveći kamen. Ajše se zbog doživljenog šoka prevremeno porodila i tada izgubila jednu bebu", kaže Baris (28). Nedugo posle ovog napada je pred Barisovom kućom je eksplodirala snažna vatrometna bomba, ali srećom niko od ukućana Barisove porodice nije povređen.

Baris kaže da nikada pre nije imao probleme. Njegovi roditelji su došli pre 30 godina u Austriju, kao gastarbajteri, i nisu imali nikakve sukobe ni sa kim. Problemi su počeli kako kaže kada se verio i potom oženio sa Ajšom. Međutim, ni Baris, niti policija nisu do sada imali dokaze da su napadi delo Ajšinih rođaka, sve do subote kada je brat bacio kiselinu na kiosk zetovljevog oca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track