TRAGEDIJA U AUSTRIJI: Brat (20) i sestra (16) poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

TRAGEDIJA U AUSTRIJI: Brat (20) i sestra (16) poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći!

Austrija -
Nesreća se dogodila kada je, iz nepoznatog razloga, vozilo sletelo sa regionalnog puta LB 9 i punom brzinom udarilo u dva parkirana automobila

HAJBURG - Dvoje mladih, brat (20) i sestra (16) poginuli su u teškoj automobilskoj nesreći u noći između petka i subote kod najistočnijeg austrijskog grada Hajnburga u Donjoj Austriji.

Oni su sedeli na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao takođe 21-godišnjak iz Hajnburga. Najstariji u automobilu je bio 24-godišnjak iz Petronela-Karnuntuma, koji je bio na mestu suvozača. On je jedini prošao sa lakšim povredama.

Nesreća se dogodila kada je, iz nepoznatog razloga, vozilo sletelo sa regionalnog puta LB 9 i punom brzinom udarilo u dva parkirana automobila. Policajci koji su stigli na uviđaj izjavili su da su udareni automobili odleteli čak 12 metara od mesta gde su stajali.

Automobil koji je prouzrokovao nesreću posle sudara je ostao zaglavljen između jednog od udarenih vozila i kuće kraj puta.

Lakše povređenog suvozača i teško ozleđenog vozača (trauma lobanje i mozga) su spasioci izvukli kroz prozor na vratima, a unesrećene brata i sestru su sa zadnjih sedišta izvukli nakon što su presekli karoseriju. Uprkos reanimaciji od strane lekara specijaliste prve pomoći, brat i sestra su preminuli na licu mesta.

Poginuli brat i sestra bili su rodom iz obližnjeg Bruka na Lajti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track