TRAŽE STROŽE KAZNE: Slobodarci bi đake koji beže sa časova poslali na prinudni rad!
Foto: Wikipedia

NAJVIŠE NEOPRAVDANIH U VELSU

TRAŽE STROŽE KAZNE: Slobodarci bi đake koji beže sa časova poslali na prinudni rad!

Austrija -
Želimo da se ozbiljno shvati značaj obaveznog obrazovanja, jer izostajanje sa nastave samo prvi je korak ka napuštanju škole, upozorava Andreas Rabl ( FPÖ), zamenik gradonačelnika Velsa

VELS - Andreas Rabl (Andreas Rab, FPÖ), zamenik gradonačelnika Velsa (Wels) rešio je da disciplinuje školarce i uvede strože kazne za one koji beže sa časova.

U ovom gornjoaustrijskom gradu đaci imaju više izostanaka iz škole nego i u jednom drugom u pokrajini, zbog čega su slobodarci odlučili da reaguju. Pošto je veliki broj učenika koji u školskom semsestru imaju najmanje pet neopravdanih časova zamenik gradonačelnika je rešio da na sledećem zasedanju opštinara podnese zahtev za uvođenje strožijih kazni za učenike koji imaju veliki broj neopravdanih izostanaka.

On će predložiti da ti đaci nadoknade izgubljene časove tako što će obavljati neki društveno korisnii rad, a jedan od predloga je da roditelje odmah obaveštavaju putem SMS­-a o tome da je njihovo dete pobeglo sa časa.

"Želimo da se ozbiljno shvati značaj obaveznog obrazovanja, jer izostajanje sa nastave samo prvi je korak ka napuštanju škole, a zatim i ka nezaposlenosti, zbog čega će te osobe biti na teretu države", rekao je Rabl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track