UBIO I NESTAO:  Muž (79) smrskao ženi (74) glavu pa zapalio kuću!
Foto: Printscreen Kurier

ZLOČIN U DONJOJ AUSTRIJI

UBIO I NESTAO: Muž (79) smrskao ženi (74) glavu pa zapalio kuću!

Austrija -
Policija je pronašla napušten auto Frederika M., ali nema ni traga nestalom penzioneru osumnjičenom za ubistvo supruge Hege M.

VINER NOJŠTAT - Muž na smrt prebio ženu i zapalio kuću.

Vatrogasci koji su u petak popodne došli po pozivu zbog kuće u plamenu u Zolenau u Viner Nojštat (Sollenau im Bezirk Wiener Neustadt), zatekli su u prizemlju delimično ugljenisano telo penzionerke Helge M. (74). POred tela je pronađen i pištolj.

Obdukcijom tela utvrđeno je da žena nije stradala u požaru, niti je izvršila samoubistvo već je brutalno ubijena. Tokom uviđaja je ustanovljeno da je njen suprug Frederik M.(79) nestao.

"Nesrećna žena pretučena je na smrt, ali još uvek ne znamo čime su ženi naneti fatalni udarci po glavi!, izjavio je Franc Polzer, šef kriminalističke policije Donje Austrije. On je dodao da je potom na nekoliko mesta u kući podmetnut požar, najverovatnije kako bi se uništili tragovi zločina.

Pronašli napušten auto...  Foto Printscreen Kurier/Sascha Trimmel
Pronašli napušten auto... Foto Printscreen Kurier/Sascha Trimmel

Kada su vatrogasci stigli pronašli su telo žene u prizemlju, a vatra je izbila i na tavanu. Polzer je izjavio i da je policija pre godinu dana dobila poziv sa adrese bračnog para zbog nasilja u porodici. Policija zato i sumnja da je muž počinio zločin, a pozom zapalio kuću.

Za Frederikom policija još uvek traga, a bilo je nekih dojava da je viđen u Beču, pa u Burgenlandu, međutim tamo nije pronađen. U međuvremenu je nađen napušten njegov auto "hjundai-SUV" u Oblasti Hoen Vand (Hohen Wand), ali nema ni traga nestalom penzioneru osumnjičenom za ubistvo supruge.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track